Sport Domaći nogomet

elitno kolo kvalifikacija

Ostaje gorak okus nakon primljenog gola u sudačkoj nadoknadi: 'Nismo zaslužili poraz, a Sinj se još jednom pokazao kao odličan domaćin'

elitno kolo kvalifikacija

Prekrasno sunčano vrijeme na Gradski stadion u Sinju privuklo je oko 2000 gledatelja, što je brojka koja u svakom slučaju zaslužuje respekt i pokazatelj je kako je ovakva inicijativa HNS-a da domaćinstva dodijeli manjim sredinama u potpunosti ispravna. 

Istina, nisu se gledatelji na kraju mogli veseli pobjedi njihovih ljubimaca, Njemačka je ukupno gledajući bila bolja baš za taj jedan gol, iako ostaje gorak okus nakon primljenog gola u sudačkoj nadoknadi. No, bez obzira na poraz i bitno umanjene šanse za prolaskom na Europsko prvenstvo, U19 reprezentacija ispraćena je velikim pljeskom.

- Prije svega zahvaljujem publici na krasnom prijamu. Još jednom se pokazao da je Sinj odličan domaćin, velik broj ljudi na tribinama je za svaku pohvalu. Što se utakmice tiče, mislim da nismo zaslužili poraz, iako čestitam Njemačkoj na pobjedi. Nismo dobro odreagirali u prvom dijelu, Kuhn je bio izuzetno neugodan, ali u nastavku je to bila druga slika.

- Napadali smo, kreirali smo neke šanse i dali taj gol, ali Nijemci su potom malo stali na loptu, umrtvili nekako igru i onda munjevito odreagirali u završnici i dali taj gol koji ih sada gura vrlo blizu osvajanja grupe - kazao je izbornik Hrvatske Ivan Gudelj.

Hrvatskoj sada predstoje još dvije utakmice, prva protiv Mađarske u Dugopolju (subota 17 sati) i potom ponovno u Sinju gdje će snage odmjeriti s Norveškom (utorak 14 sati). Teška situacija u kojoj će se sve ovisiti o tome što će učiniti Nijemci, ali nada umire posljednja, kako nam je između redaka kazao strijelac jedinog pogotka za Hrvatsku, Jakov Blagaić:

- Šteta tog gola u nadoknadi, bilo bi puno bolje da smo barem ostali neriješeno pa da se odluka ostavila do zadnje utakmice. Njemačka je sada ostvarila veliku prednost, ali treba se nadati i svoj dio posla odraditi na najbolji mogući način do kraja.

Pogled na tribine za “prste polizat”. Velik broj djece i mladih, što je i posljedica besplatnog ulaska za učenike osnovnih i srednjih škola, ali naravno da niti oni nešto stariji nisu propustili priliku da vide buduće zvijezde hrvatskog nogometa, posebno Hajdukovu šestorku na čelu s kapetanom Antom Palaversom.

Skupila se tu i ostala neto poznatija svita; bilježimo tako Zlatka Vujovića, Gorana Vučevića, Petra Krpana, Darka Miladina, Deana Računicu, Stipu Balajića, Franka Bogdana, Matu Bilića, Vlatka Đolongu, Luku Vučka i niz drugih koji su nogometno obilježili naše dalmatinske terene. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet