Sport Domaći nogomet

'ne diraj mi kosovo'

U Dinamu su se bojali kako će tribine primiti Andrića, a do problema je došlo u svlačionici. Evo što je uzburkalo strasti u redovima hrvatskog prvaka

'ne diraj mi kosovo'

Kako će najekstremniji Dinamovi navijači prihvatiti Komnena Andrića? To je pitanje ''žuljalo'' čelnike maksimirskog kluba. Sjećanja na nedavnu povijest i ratni sukob Hrvata i Srba, tretirali su transfer Andrića kao vrlo osjetljivo pitanje. Nemali je broj Dinamovih fanova koji ''svetinju'' doživljavaju kao ''najhrvatskiji i najkatoličkiji klub'', a Komnen Andrić prvi je srpski nogometaš nakon Domovinskog rata koji se pojavio pred maksimirskim vratima...

Ovaj povijesni transfer jednako se pozorno prati u Hrvatskoj i Srbiji. I prenosi svaka misao i zapažanje igrača na upit o životu u Dinamu i Hrvatskoj. Stoga je popriličan medijski tretman (u tzv. regiji) dobio incident zabilježen u maksimirskoj svlačionici. Srpski portal Alo.rs objavio je izjavu Komnena Andrića u svezi međunacionalnog sukoba s Dinamovim Kosovarom (rođenim u Prištini), Amirom Rrahmanijem.

Već pri prvom susretu, Rrahmani je zadirkivao došljaka (Andrić je rodom sa Sandžaka – op.a) o nezavisnosti Kosova. Srbin je međutim burno reagirao:

- To si napravio sada i nemoj nikada više. Možemo se šaliti i biti prijatelji, ali Kosovo mi ne diraj – upozorio je Andrić Rrahmanija.

No, srpski nogometaš tvrdi kako je na tome – sve završilo. Po uzoru na nekadašnje bratstvo i jedinstvo, Andrić i Rrahmani nastavljaju suživot u Dinamovoj svlačionici:

- Shvatio je da je pretjerao. Veliki smo prijatelji i dandanas. Taman posla da ima neke zle krvi, ali nikada nikome neću dopustiti da prijeđe granicu dopuštenoga, kao što je ni ja ne prelazim – zaključio je Andrić.

U klubu su strahovali od ekscesa s navijačima, a incident se dogodio – u svlačionici, gdje su ga najmanje očekivali...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet