Sport Domaći nogomet

pune blagajnu

Stigla nova nemilosrdna kazna UEFA-e Dinamu zbog rasizma i pirotehnike: zatvoren sjever i gotovo pola milijuna kuna!

pune blagajnu

Vijest koja je danima očekivana u Maksimiru je stigla. Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je Dinamo o kazni zbog događaja na utakmici 2. kola UEFA Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu, prenosi službena stranica Dinama, a pišu Sportske novosti.

Istraga je prema prijavi službenih osoba bila otvorena po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

Na kraju, stigla je kazna kakvu Modri kumulativno ne pamte već godinama - zatvaranje sjeverne trbibine u sljedećoj europskoj utakmici na Maksimiru i čak 63.000 eura kazne. Dinamo je istu kaznu, zatvaranje sjeverne tribine, već odradio početkom ove sezone, u kvalifikacijskoj utakmici protiv Hapoela, ali s ipak manjom novčanom kaznom.

Odluku UEFA-e o kazni prenosimo u cijelosti:

1. Zatvaranje sjeverne tribine stadiona Maksimir za iduću UEFA utakmicu u kojoj je GNK Dinamo domaćin i kazna od čak 50.000,00 eura zbog rasizma

2. Implementacija direktive UEFA-e ''Equal game'' na idućoj UEFA utakmici u kojoj je GNK Dinamo domaćin

- prikazivanje bannera s nazivom #EQUALGAME i grbom UEFA-e preko sjeverne tribine

3. Novčana kazna u iznosu od 5.000,00 Eura zbog korištenja pirotehnike

4. Novčana kazna u iznosu od 8.000,00 Eura zbog bacanja objekata u teren

Navedenu direktivu ''Equal game'' Dinamo mora provesti na utakmici 4. kola UEFA Europa lige, GNK Dinamo - FC Spartak, 8. studenog s početkom u 21:00h na stadionu Maksimir.

GNK Dinamo do sada je ove sezone kažnjen s ukupno 140.000 eura zbog pirotehnike, rasizma i bacanja objekata u teren.

Klub još uvijek čeka odluku i kaznu za događanja na utakmici 1. kola UEFA Europa lige GNK Dinamo - SK Fenerbahce odigranoj na stadionu Maksimir, 20. rujna 2018. godine.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet