Sport Domaći nogomet

izbornikova lista

Zlatko Dalić odabrao Vatrene za turneju po Americi, otpala četvorka, preskočen Letica

izbornikova lista

Fort Lauderdale. Spomenuti grad na Floridi (ima oko 180.000 stanovnika i udaljen je 50-ak kilometara sjeverno od Miamija) određen je kao mjesto okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije. Ondje će tijekom ponedjeljka pristizati hrvatski nogometaši s raznih europskih destinacija. Njih 25!

Izbornik Zlatko Dalić odlučio je proširiti popis kandidata (najavio ih je 23) za susrete s Peruom i Meksikom. Tako će u konkurenciji za oglede u SAD-u imati više igrača nego na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Na Floridi bi se trebali okupiti: Subašić, L. Kalinić, Livaković (vratari); Ćorluka, Vida, Vrsaljko, Jedvaj, Strinić, Nižić, Pivarić, (obrana); Modrić, Rakitić, Kovačić, Brozović, Badelj, Pašalić, Bradarić, Rog (vezni red); Mandžukić, N. Kalinić, Perišić, Kramarić, Pjaca, Čop, Rebić, (napadači). 

S prvotnog popisa (na kojemu je bilo 29 kandidata) otpali su ozlijeđeni Lovren (ozljeda stopala) i Mitrović (ozljeda zadnje lože) te Leovac i Santini. 

- Putovanje u SAD moramo iskoristiti kao svojevrsni team-building, za komunikaciju, druženje i zbližavanje, odnosno stvaranje pozitivnog ozračja za izazove koji nas očekuju na Svjetskom prvenstvu. Svi igrači će dobiti priliku. Ne možemo očekivati neke vrhunske izvedbe, ali ćemo vjerojatno dobiti odgovor – jesmo li na dobrom putu? Mislim da bi nam utakmice s Peruom i Meksikom trebale dati pravu sliku stanja budući da se radi o reprezentacijama koje su se plasirale u Rusiju – kazao je Dalić. 

Hrvatski će nogometaši prvi zajednički trening imati na terenu Barry Universityja (Miami), u utorak. A glede utakmica s Peruom i Meksikom, za hrvatske navijače postoje, kao u vicevima – dobra i loša vijest. Prvo loša: susret s Peruom igra se na stadionu Hard Rock u Miamiju, u subotu, 24. ožujka, u 1.30 po srednjoeuropskom vremenu.

Ogled s Meksikom u još je lošijem terminu po bioritam hrvatskih navijača. Utakmica se igra na stadionu AT&T u Dallasu, 28. ožujka, u 4 sata ujutro. Dobra je vijest da će oba susreta HTV izravno prenositi. 
 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet