Sport Domaći nogomet

dijeljenje (ne)pravde

Devet dugih godina: nije da mu brojimo, ali evo kako je u derbijima svirao Bebek...

dijeljenje (ne)pravde

2009. Dosudio penal kontra Dinama i sebe

U dugo iščekivanom derbiju Hajduka i Dinama u jeku borbe za prvo mjesto u 2:0 poljudskoj pobjedi "bijelih" Bebek se odvažio svirati penal za Hajduk nakon što je slobodan udarac podignutom rukom u živom zidu skrenuo Calello. Velika hajka tada je krenula iz modrog tabora, iako je i snimka "Bilog kutka" dala sucu za pravo. Nakon toga je Bebek koji je tad slovio za najtalentiranijeg našeg suca na neko vrijeme nestao s mape što se tiče derbija, na dvije i pol godine.

2013. Nije vidio "obranu" Vrsaljka

Ni Bebek, ni itko od šestorice sudaca na poljudskom derbiju Hajduka i Dinama nije vidio ono što je vidio cijeli stadion, da je Vrsaljko rukom s tla u kaznenom prostoru obranio šut Sušića. Sporni trenutak dogodio se u 80. minuti pri (konačnom) rezultatu 1:2. Da je dosudio penal utakmica je mogla otići u drugom smjeru, jer bi Vrsaljko morao i iz igre jer je već imao žuti karton. Torcida je Bebeku tada na dar poslala bijeli štap koji služi za pomoć u kretanju slijepih osoba i šal Dinama.

2014. Prekinuti derbi zbog verbalnog delikta

Teatar apsurda u HNL-u na vrhuncu je bio u svibnju 2014. Bebek je prekinuo derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru u 85. minuti pri vodstvu domaćina 1:0. Razlog je bilo vrijeđanje HNS-a i Zdravka Mamića od strane navijača Hajduka, nakon dva prethodna upozorenja bio je to konačni prekid susreta koji je registriran 3:0 za Dinamo. Te sezone kazne za verbalni delikt bile su rigorozne. Za to vrijeme Bebeku je i dalje rastao ugled u europskim sudačkim krugovima.

2016. Oštetio Hajduk pa onda i Dinamo

U jesenskom derbiju na Maksimiru (0:0) Ohandzi je krajem prvog poluvremena zbog navodnog, spornog zaleđa poništen gol, no što više ipak ide na dušu pomoćnika (napadač je u dvojbenoj situaciji u prednosti). No, u 73. minuti Hajduk je tražio i kazneni udarac zbog starta Pivarića na Saidu u šesnaestercu, a što je prošlo ispod radara. Kasnije je u samoj završnici susreta i stoper Hajduka Ćosić igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru, zaustavio je udarac Soudanija.

2018. Nije svirao penal na Saidu

Sreća po riječkog arbitra je što je u ruletu jedanaesteraca na kraju u finale kupa ipak prošao Hajduk, a što je donekle ipak otupjelo oštricu kritika na njegov račun. U polufinalu odigranom na stadionu u Kranjčevićevoj u srijedu u 10. minuti pri rezultatu 0:0 nije svirao očiti kazneni udarac za Hajduk nakon što je stoper Lokomotive Majstorović startao na Hajdukovog napadača Saida koji je bio u prodoru nakon što je prethodno prošao igrača domaćeg sastava.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet