Sport Domaći nogomet

NOVA VELIKA NADA

Kozniku: Ajme što je napravio Dinamu! Ma taj će čovjek biti klasa

NOVA VELIKA NADA

Lokomotiva je doživjela svoju veliku subotu, trijumf u Maksimiru nije samo jedan od najvećih rezultata kluba, već jedan od povijesnih kad je čitav HNL u pitanju. Svašta smo vidjeli, ali ovo... Naravno, rastu sad apetiti i kad je u pitanju Kup, u utorak u Kranjčevićevu stiže Hajduk, koji je također čudesno pobijedio Istru u zadnjim sekundama golom vratara Letice. Utakmica koja bi nakon svega što smo vidjeli u subotu mogla pobuditi dodatno zanimanje.

- Ako budemo igrali kao protiv Dinama, vjerujem da ćemo pobijediti Hajduk. Mi smo mlada talentirana momčad, pokazali smo da vrijedimo - poručio je Luka Ivanušec, jedna od najvažnijih karika u Lokomotivinoj momčadi.

- Nametnuli smo se Dinamu, idemo isto tako odigrati i u Kupu, idemo po pobjedu - dodao je i Lovro Majer, drugi iz te plejade brojnih mladih, talentiranih igrača.

Lokomotivina mladost, to je već dugo činjenica, o kojoj se, zapravo, dosad malo govorilo. Klub s Kajzerice uglavnom se spominje u negativnom kontekstu odnosa s Dinamom, ali tamo doista odrasta dosta igrača koji bi mogli biti budućnost hrvatskog nogometa.

Nije ovo sve...

- Ima tu još mladih igrača, nije ovo sve što ste vidjeli. Recimo, u pobjedi protiv Hajduka u juniorskoj je momčadi igrao i Bruno Zdunić, koji je 2001. godište, tek je napunio 17 godina - govori nam Jurica Čabraja, šef omladinske škole s Kajzerice.

Neke poput Ivanušeca i Majera znamo već dugo, Karačić, Oluić, Krajinović..., sad i Kastrati. Taj je momak sve oduševio, bio Dinamu nerješiva enigma. Iako je još junior, Kastrati ostaje s prvom momčadi i za dvoboj polufinala Kupa, bit će Tomićevo oružje i protiv Splićana.

- Pola godine je bio kod mene, odmah se vidjelo da je potencijal. Ima brzinu i moć, ide do kraja u duelu, fizički je snažan. U juniorima je zato i bio dominantan, kad ima prostora onda je nezaustavljiv, a protiv Dinama je pokazao da je i u seniorskom nogometu pred njim lijepa perspektiva. Naravno, treba usavršiti neke stvari. Imat će problema kad ga suparnici ‘prokuže’, mora sazrijeti, dodatno se razvijati. Rekao bih da je on vrhunska sirovina, ali treba mu završna obrada - priča o Kastratiju Jerko Leko, trener Dinamovih juniora, kojemu je Kastrati bio važan kotačić i u juniorskoj Ligi prvaka.

- Lirim je veliki, osjeti se da je gladan treninga i uspjeha. To je njegov forte. Nije lako doći u Zagreb iz Albanije i tako brzo se probiti, to samo može igrač koji je spreman i motiviran. Mnogi ga uspoređuju s Erosom Grezdom, sličan su tip igrača, možda čak Kastrati ima veću silinu od njega, no, mora također popraviti i igru u fazi obrane, to mu je dosad bio mali problem - kaže Leko.

Upoznao je Kastratija i Ardian Kozniku, najpoznatiji nogometni Kosovar u Hrvatskoj, kojemu se mladi napadač, za kojeg mnogi misle da je najbrži igrač U HNL-a, također dopada.

- Moderan, brz, silovit, vidjeli ste što je napravio Dinamu. Upoznao sam ga, pričali smo odličan je dečko željan uspjeha, samo mora sad nastaviti raditi i napredovati, ne opustiti se. Bude li tako, siguran sam da će biti klasa, ima sve što napadač današnjice mora imati - tvrdi Kozniku.

Kastrati još ne priča predobro hrvatski, nije mu ni engleski savršen, ali ipak je nakon utakmice s Dinamom prozborio nekoliko rečenica:

- U nekoliko dana slavio sam s juniorima protiv Hajduka, sad smo dobili Dinamo. Idemo sad opet dobiti Hajduk!

Lijepi dani za mladiće s Kajzerice, Lokomotiva, sigurno, ima atribute za pobjedu, za novo slavlje, ta mladost je njezina snaga. Vrijedi pogledati taj polufinale, možda bude još jedna čudesna utakmica. Kakva bi bila kad “čudo udari na čudo”!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet