Sport Domaći nogomet

fifa ljestvica

Vatreni preskočili Englesku, među prvih deset reprezentacija nema promjena

fifa ljestvica

Hrvatska nogometna reprezentacija je napredovala dva mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak i sada se nalazi na 15. poziciji sa 1048 bodova, dok je na vodećoj poziciji i dalje Njemačka.

S obzirom da je u prosincu odigrano svega 22 utakmica, sve prijateljske, nije čudo da na ljestvici nema značajnijih promjena. Tako među prvih deset reprezentacija nema promjena, a Hrvatska je napretkom od dva mjesta preskočila Englesku koja je sa 15. mjesta pala na 16.

Na drugom je mjestu Brazil, treći je Portugal, a Argentina, suparnik Hrvatske u skupini D na SP 2018. u Rusiji, nalazi se na četvrtom mjestu.

Drugi suparnik Hrvatske iz skupine D Island je napredovao dva mjesta i nalazi se na 20. poziciji, dok je zadnja reprezentacija iz skupine D Nigerija ostala na 51. mjestu kao i prošli mjesec.

Suparnici Hrvatske u pripremnim prijateljskim utakmicama Peru i Meksiko nalaze se na 11. i na 17. mjestu. Peru, protiv kojeg Hrvatska igra 23. ožujka u Miamiju, zadržao je prošlomjesečni ranking, dok je Meksiko, s kojim će se 'vatreni' suočiti 27. ožujka u Dallasu, pao za jedno mjesto u odnosu na prošli mjesec. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet