Sport Domaći nogomet

zadarski dragulj

Tko želi dovesti Vrsaljka mora platiti ogromnu odštetu

zadarski dragulj

Tražili su ga mnogi, često se spominjalo kako bi ga Napoli i Juventus htjeli dovesti već ove zime. No, od odlaska Šime Vrsaljka, desnog beka koji će danas proslaviti 26. rođendan, iz redova Atletica Madrida očito neće biti ništa u skoroj budućnosti.

Vrsaljko će, naime, danas produljiti ugovor s Atleticom, klubom u koji je stigao u srpnju 2016. godine iz talijanskog Sassuola za 16 milijuna eura.

Vrsaljka sadašnja obveza s Madriđanima veže do 2021. godine, a potpisat će novi na pet godina, dakle do 2023. godine, s boljim financijskim uvjetima. U ugovoru će, između ostalog, biti uvrštena i odštetna klauzula od 70 milijuna eura.

U godinu i pol otkako je stigao, Vrsaljko je za Atletico odradio 35 utakmica, 2.541 minutu koju je iskoristio za jedan pogodak i šest asistencija. Ove godine skupio je deset od mogućih 27 nastupa, imao je i problema s ozljedom, ali u posljednje vrijeme igra konstantno. I vrlo učinkovito. U zadnja četiri kola Primere imao je punu minutažu na desnom boku i upisao čak tri asistencije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet