Sport Domaći nogomet

kraj sramotne kampanje

Slijepa riječka priča: Miškoviću, gdje si bio prošle četiri godine?

kraj sramotne kampanje

Završila je najčudnija predizborna kampanja u povijesti hrvatskog nogometa. A i šire...

Formalno, do četvrtka u ponoć, Nogometni savezi 21 hrvatske županije imali su se očitovati o potpori programima predsjedničkih kandidata. Pritom je čak 18 županijskih nogometnih središta glasovalo – “na slijepo”. Za Davora Šukera!  

Naime, aktualni predsjednik HNS-a hametice je pobijedio iako njegova kampanja nije podrazumijevala niti jedan javni nastup. Niti jedno sučeljavanje s Darijom Šimićem, potencijalnim pretendentom za preuzimanje čelne funkcije u nogometnoj organizaciji.

Šukerov program za predstojeće četverogodišnje razdoblje hrvatskog nogometa nitko nije niti vidio niti čuo. Ali su gotovo svi glasovali za njega!? 

Tri odmetnute županije  

Je li problem u Dariju Šimiću? Njegovoj (ne)vjerodostojnosti? Nepovjerenju spram ponuđenog programa? Odgovor je višekratno – NE. Šimić i njegovi “kameradi” – Stipe Pletikosa, Mario Stanić, Goran Vlaović i Mario Jurić, pokušali su u dva tjedna blitz kampanje predočiti županijskim središtima vlastitu viziju hrvatske nogometne budućnosti. Većina ih nije niti željela saslušati.

Podržale su ih tek tri “odmetnute” županije (Splitsko-dalmatinska, Zadarska i Dubrovačko-neretvanska) na jugu Hrvatske. 
A onda, dva dana prije službenog završetka kampanje, nogometnoj je javnosti predstavljen i konkretan, vrlo minuciozno prezentiran program. Od čovjeka koji se za predsjednika HNS-a uopće nije kandidirao! 

Obmana s Rujevice

Mediji su pompozno najavljivali kako se Damir Mišković povlači s funkcije predsjednika NK Rijeka i svih ostalih pozicija u hrvatskom nogometu. Međutim – stativa. Mišković je umjesto abdikacije prezentirao grandiozne planove “za ozdravljenje hrvatskog nogometa”.

Nejasno je jedino – zašto Mišković nijednu od svojih ideja nije pokušao ostvariti u dosadašnjem četverogodišnjem razdoblju? Naime, u aktualnom je mandatu Davora Šukera, čelni čovjek riječkog kluba bio dopredsjednikom HNS-a!?

I – zašto se Mišković nije osobno kandidirao za predsjednika nogometne organizacije kada ima jasnu viziju i konkretne programe glede financiranja hrvatskog sporta? Već je svoje planove pokušao realizirati kroz pojavu (gotovo) anonimnog nogometnog dužnosnika Marijana Kustića. A spomenuti je odustao od kandidature dan nakon što je viđen u Maksimiru...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet