Sport Domaći nogomet

Mladi na visokoj cijeni

Veliko priznanje za mladog Solinjanina: skauti Manchester Uniteda ga označili kao odličnu kupnju za narednu sezonu

Mladi na visokoj cijeni

Jose Mourinho je na Poljud, na derbi Hajduka i Dinama poslao svoje skaute s jasnom idejom. Malo po malo izlaze na vidjelo igrače koje su "crveni vragovi" pratili. I to sve mladi reprezentativci, igrači koje je lako dobiti za "male pare", a mogu u budućnosti se višestruko isplatiti.

U eter su već lansirana imena Filipa Benkovića i Ante Čorića, no osim njih po povečalom je bio i mladi Solinjanin u "modrom" dresu Nikola Moro. Osim Engleza ovu priču iz dobro obavještenih izvora potvordio je i francuski FootMercato koji prati kretanja velikih klubova u lovu na mlade talente.

Za sada se za Nikolu Mora kaže "prati se", no u ovoj sezoni je 19-godišnji Solinjanin startao u 14 od 15 prvenstvenih susreta, zabio je tri pogotka, odlično pokriva poziciju zadnjeg veznog što je ocjenjeno u Manchester Unitedu kao pozicija koju moraju osvježiti mladim, motoričnim igračima.

Teško je kazati tko će na kraju zaista se preseliti na Old Trafford no činjenica je da su igrači iz mlade reprezentacije, posebno one koju vodi Nenad Gračan, na visokoj cijeni. Za desetak njih se već javljaju zainteresirani kupci, tržište traži takav profil igrača, mlade, a već etablirane u seniorskoj konkurenciji. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet