Sport Domaći nogomet

prošli bez kazne

Delegat poslao 'čisto izvješće': nakon rezultatskog uspjeha, uprihodili tri milijuna kuna od ulaznica

prošli bez kazne

Skupina građana okupljena u udruzi Hrvatski nogometni savez ostvarila je organizacijom utakmice Hrvatska - Grčka izniman poslovni uspjeh. Uz honorarni angažman igrača i izbornikom s ugovorom na određeno vrijeme HNS je ostvario zapaženi sportski rezultat, koji mu nudi dobre šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, a posredno i - ogromnu zaradu.

Kratkoročno, HNS je samo od prodaje ulaznica (bez marketinga i TV prava) za utakmicu s Grčkom uprihodio oko tri milijuna kuna. Ali, ono najvažnije: cjelokupna zarada HNS-a od ove akcije - ''nema tereta''.

Delegat maksimirske utakmice odaslao je iz Zagreba ''čisto izvješće''. Bez prijave o devijantnom ponašanju navijača. Naime, tijekom aktualnog kvalifikacijskog ciklusa HNS je poradi iščašenog ponašanja hrvatskih navijača platio kazne u visini 58.000 švicarskih franaka. Uz napomenu kako na dvije od šest utakmica (zbog sankcija iz prethodnog ciklusa) gledatelja uopće nije bilo.

Doduše, dvije od sveukupno tri kazne u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, HNS je zaprimio poradi ekscesnog ponašanja hrvatskih navijača na gostujućim utakmicama. No, kako u Pireju neće biti gostujuće tribine, HNS ne može snositi odgovornost za pojavu eventualnog izgrednika s hrvatskom putovnicom.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet