Sport Domaći nogomet

Apsolutno nezadovoljan igrom

Matjaž Kek se razljutio: Ide mi to sve već na živce!

Apsolutno nezadovoljan igrom

Novinare slovenske nacionalne televizije koji su u četvrtak došli na Rujevicu zasigurno nije zanimalo kako teku pripreme hrvatskog prvaka za subotnji prvenstveni ogled s Istrom, no Matjaž Kek odmah je u startu odbio svaki razgovor na temu izborničkog mjesta slovenske reprezentacije, pišu SN.

- Mislim kako ste me dovoljno dobro upoznali u ovih pet godina da sami zaključite da me takve teme uoči utakmice s Istrom uopće ne zanimaju. Ne želim se postavljati u nekakav izlog i malo mi već ide na živce da me prebacuju amo-tamo, kao da se nudim na svakom koraku, ali to je problem koji moram sam riješiti - izjavio je Kek kojeg u Sloveniji još uvijek vide kao jednog od glavnih kandidata za preuzimanje nacionalne selekcije nakon ostavke Kataneca, iako je strateg Rijeke na prvu loptu iz domovine reagirao odbijenicom, opravdavši se ugovorom koji ga veže za klub s Rujevice.

No, znatiželja novinara na temu izborničkog mjesta nije Keka izbacila nimalo iz takta. Trener Rijeke puno je energičnije reagirao pri podsjećanju na dvije pripremne utakmice koje je njegova momčad odigrala u reprezentativnoj pauzi.

- Apsolutno sam nezadovoljan igrom koju smo pokazali na Krimeji. Nije u pitanju pristup koji je bio dobar, ali uz sav respekt prema igračima Orijenta, od nekih igrača sam očekivao više. Jednostavno ne vidim učinak treninga, ne vidim napredak i počinjem se pitati ne radimo li nešto krivo. Da nisam ja možda kriv - naglasio je Kek koji na gostovanje u Pulu putuje bez Hebera koji je ozlijedio mišić, dok su Gorgon i Punčec ponovno u kadru hrvatskog prvaka.

- Pred nama je zahtjevna utakmica. Istra ima svojih problema, ali pozicija koju trenutno drže na tablici nije realan odraz njihove snage. Zasigurno će protiv nas biti motivirani i ići na glavu kako se kaže, ali to isto očekujem i od svojih igrača. Ni nama ne nedostaje motiva, i ako netko u Puli bude razmišljao o Beču, taj ga neće vidjeti - zaključio je Kek.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet