Sport Domaći nogomet

sama krema

Dobre vijesti za hrvatski nogomet: reprezentacija u elitnom razredu novog UEFA-inog natjecanja

sama krema

Nakon dugo razmišljanja i vijećanja o tome da se službene prijateljske utakmice zamijene nekim novim natjecanjem Uefa je donijela odluku od Ligi nacija. Odluka je već neko vrijeme poznata kao i format te koje bi se reprezentacije trebale naći u boljim jakosnim skupinama, no krovna europska nogopmetna organizacija sada je sve to i službeno objavila, pišu Sportske novosti.

Hrvatska će biti u trećoj jakosnoj skupini za ligu A i igrat će doma i u gostima protiv dvije reprezentacije iz prve dvije jakosne skupine u kojima su Njemačka, Portugal, Belgija, Španjolska (prva jakosna) te Francuska, Engleska, Švicarska, Italija (druga jakosna).

Ukupno 55 nacionalnih momčadi podijeljeno je u četiri lige (od A do D), ovisno o njihovu koeficijentu u protekla tri kvalifikacijska ciklusa (SP '14., Euro '16., SP '18.) te učinku na samim turnirima u Brazilu i Francuskoj.

Natjecanje kreće po završetku Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, dakle u rujnu sljedeće godine, a na ždrijebu 24. siječnja 2018. u Lausannei formirat će se četiri skupine s po tri momčadi, od kojih će pobjednici izboriti plasman na završni turnir za pobjednika Lige nacija koji će se održati početkom lipnja 2019., dok posljednje momčadi u skupini ispadaju u ligu B.

Uefa je istaknula i kako će Liga nacija poslužiti i kao dopunsko kvalifikacijsko natjecanje za Euro 2020. jer će po četiri najbolje rangirane reprezentacije svake od četiri lige, koje neće izboriti plasman na finalni turnir, igrati za popunu četiri od ukupno 24 mjesta.
 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet