Sport Domaći nogomet

'duga devetka'

Dinamo i Čačić nisu mu vjerovali, ali sve dođe na svoje. Prije ili kasnije

'duga devetka'

Andrej “ubio u pojam” Andrija. Neočekivani junak hrvatskog prolaska u play off je Andrej Kramarić, a slavni Andrij Ševčenko, izbornik Ukrajine koji je i kao trener mogao postati heroj domovine plasman na SP u “mrsku” Rusiju, morat će ponovno u “laboratorij”.

Da nam je prije samo par dana netko govorio kako će junaci hrvatskog prolaska u baraž biti Zlatko Dalić (koji tada nije ni bio izbornik) i dvostruki strijelac Kramarić (koji do utorka navečer nije nijednom zabio u ovim kvalifikacijama), poslali bi ga vjerojatno na promatranje. U blažoj verziji. U oštrijoj u rodno mjesto.

Baš kao Dalić koji je na klupu reprezentacije stigao kao tek drugi izbornik (nakon Nike Kovača) koji prethodno nije vodio ni Dinamo ni Hajduk, i Kramarić je u karijeri išao težim putem.

Išlo bi mu sve vjerojatno mnogo lakše da je, kada je bio jako talentirani klinac u Dinamu, htio kao mnogi koji se toga danas ne sjećaju, zabiti glavu u pijesak, te raditi sve što rade i svi ostali.

Vjerojatno zato na Maksimiru nije nikada dobio pravu šansu, već je morao okolnim putem, preko Lokomotive (posudba), Rijeke tražiti svoj put. I tek tada su u Dinamu vidjeli kakav su previd napravili. Neforsiranu grešku. Poslije su nešto slično ponovili i s Frankom Andrijaševićem, utvrdili gradivo.

I Dalićev prethodnik Ante Čačić u reprezentaciji je napravio isti gaf kao i dok je vodio Dinamo. Ni dok je vodio “modre” ni kada je pokušavao voditi “kockaste” nije previše vjerovao Kramariću. I zato je ogled u Kijevu gledao na televiziji. Vratio se odakle je počeo. Sve dođe na svoje, prije ili kasnije.
 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet