Sport Domaći nogomet

propada li transfer života?

Bivši junior Hajduka bio pred vratima raja, ali se sve zakompliciralo

propada li transfer života?

Osijekov Mateo Barać, bivši junior Hajduka, pred vratima je slavnog Ajaxa. Nakon što je sastav iz Gradskog vrta senzacionalno u kvalifikacijama Europske lige izbacio još jednog bivšeg prvaka Europe PSV iz Eindhovena, drugi nizozemski velikan krenuo je po stopera Osijeka. Navodno bi transfer 23-godišnjaka u amsterdamski klub trebao iznositi oko 1,5-2 milijuna eura.

Barać se tako pokazuje kao još jedna pogrešna procjena Hajdukove struke iz prošlosti. Sinjanin Barać počeo je u Junaku, a godinu i pol proveo je u juniorima Hajduka, u generaciji Radoševića, Pašalića, Milića, Eleza, Kiša...

Poslije se vratio u Junak, pa nije mogao u švicarskom Wohlenu dobiti radnu dozvolu. Potom je preko drugoligaša Hrvatskog dragovoljca i Šibenika s kojim se borio za ulazak u prvu ligu u ljeto prošle godine stigao u Gradski vrt.

Nakon samo šest mjeseci provedenih u Osijeku bio je zimus dio reprezentacije koja je nastupila na turniru u Kini. Ako se očekivani spektakularni scenarij zaista obistini, u samo 13 mjeseci stići će od drugoligaša Šibenika do dresa Ajaxa.

- Govorili su mi u Hajduku da sam dobar, ali nisu mi nudili ugovor. Nisam imao ni menadžera ni ugovora, ni novac za putne troškove - govorio nam je svojedobno Barać o vremenu kada je bio u Hajduku, iz kojeg je otišao još u ljeto 2013. godine.

Međutim, stigle su informacije da bi Ajax mogao odustao od transfera zbog Baraćevih zdravstvenih problema, a više će se znati danas.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet