Sport Domaći nogomet

sudački instruktor

Šetka: UEFA me primila nazad, nikad nisam bio osumnjičen i tužen

sudački instruktor

Nakon izlaska našeg teksta, javio nam se gospodin Šetka, a njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

nastavno na Vaš članak na portalu Slobodna Dalmacija od 08.08.2017. u 13:08 sati ,
http://www.slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/clanak/id/500853/zbog-povezanosti-s-bracom-sapina-suspendiran-na-godinu-
i-pol-dana-a-sad-je-strucni-komentator-hns-a-stipica-je-preuzeo-veliki-rizik-ulazeci-u-sut-henriquezu-hajduk-nije-ostecen

molim Vas da primite na znanje slijedeće činjenice, te da o istima izvijestite Vaše čitatelje u istom opsegu kao i članak gore.

Po okončanju sudskog postupka u Bochumu zbog tzv. "kladioničarske afere" u kojoj se sudilo braći Šapina i Mariju Cvrtku, od Državnog odvjetništva u Bochumu koje je bilo nadležno za slučaj i čiju je nadležnost priznala UEFA, zatražio sam očitovanje o mojem statusu o tom slučaju. Oni su mi odgovorili da u tom predmetu pred njihovim sudom nikad nisam bio osumnjičen niti tužen (skenirani originalni dokument i prijevod su u privitku).

Želim Vam napomenuti da su na dotičnom sudu utvrdili kako nikad nisam bio u kontaktu s braćom Šapina, kao što već godinama neistinito pišu pojedini mediji. 

Nadam se da je očitovanje suda koje je bilo nadležno za ovaj slučaj dovoljno kako bih potvrdio svoju nevinost.

Nadalje, također Vas želim obavijestiti da sam u svijetlu činjenica koje su izašle na suđenju u Bochumu , a koje jasno negiraju bilo kakvu moju upletenost u kriminalne radnje u gore navedenom predmetu, na preporuku Hrvatskog nogometnog saveza bio nazočan na seminarima UEFA-e za sudačke instruktore u Sjevernoj Irskoj (2014, certifikat u prilogu) i San Marinu 2016, te da imam status UEFA instruktora.

Obzirom da zbog rada u UEFA-i ne smijem komentirati slučaj i svoju suspenziju iz 2010. godine, želim Vas samo izvijestiti da me UEFA nikad nije teretila za umiješanost u bilo kakvo namještanje utakmica, kao niti povezanost s braćom Šapina.

Smatram da činjenica što je organizacija (UEFA) koje me je bila suspendirala ponovo primila u svoje članstvo (oni vjerojatno znaju zašto) i čiji sam danas instruktor govori dovoljno o mojoj stručnosti i o tome da ne postoje nikakve zapreke za moj rad u sudačkoj organizaciji pri Hrvatskom nogometnom savezu.

S poštovanjem,
Tomislav Šetka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet