Sport Domaći nogomet

HNL RULET

Oprez u Lokomotivi, trener Tokić najavljuje: Hajduk je favorit za titulu prvaka

HNL RULET

''Viša sila'' potjerala je Lokomotivu s domicilnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici. Zbog građevinskih radova i policijske zabrane organiziranja susreta (problem osiguranja priredbe) utakmica 1. kola Prve HNL između Lokomotive i Hajduka (nedjelja, 19 sati) razmještena je iz Kranjčevićeve - u Maksimir.

Je li neigranje na ''svom terenu'' hendikep za momčad Lokomotive?

- Igranje u Maksimiru ne doživljavam kao hendikep. Lokomotiva ima tehnički vrlo kvalitetnu momčad i biti će joj lakše igrati na širem maksimirskom terenu nego u Kranjčevićevoj - smatra trener ''lokosa'' Mario Tokić.

Pa nastavlja:

- Već smo prošle sezone dokazali kako se možemo nositi sa svim suparnicima u HNL-u mada imamo mladu momčad. Naš je najveći nedostatak neimanje publike. Naše susrete prati 300-500 najvjernijih navijača. Nadam se da će u novoj sezoni još ljubitelja nogometa prepoznati veliki potencijal Lokomotivine momčadi i podržati naš projekt. Hajduk je sezonu otvorio kvalifikacijskim srazom u Dugopolju.

Kakav je utisak ostavila na vas splitska momčad protiv Levskog?

- U igri Hajduka prepoznaje se vizija trenera. Mislim da je Hajduk u novoj sezoni jedan od glavnih favorita za naslov. I protiv Levskog je momčad Joana Carilla odigrala čvrsto i disciplinirano. Nije suparniku ostavila puno prostora mada su me i Bugari iznenadili zrelom igrom. Vidio sam doduše i neke manjkavosti u Hajdukovoj formaciji. Iz razumljivih razloga ne mogu govoriti o Hajdukovim nedostacima. U nedjelju ćemo ih naime pokušati iskoristiti.

Može li Lokomotiva u novom prvenstvu ugroziti ''veliku četvorku'' hrvatskog nogometa (Rijeka, Dinamo, Hajduk, Osijek)?

- Klubovi koji su prošle sezone ostvarili najbolji plasman i kroz povijest su se isprofilirali kao centri nogometne moći. Realno, Lokomotiva je peta po kvaliteti momčadi u HNL-u, no nećemo se zadovoljiti prosjekom. Napast ćemo četvrto mjesto - euforično je najavio Tokić.  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet