Sport Domaći nogomet

Priča očito nije gotova

Kazna Soudaniju može se poništiti; Kulušić: Pavličić Bekić prekoračio je ovlasti

Priča očito nije gotova

Rok za žalbu je osam dana, ali ako se Soudani žali, a žalit će se, ako već nije, Žalbena komisija bi se mogla i trebala sastati do – subote. Na primjer, već sutra!

I mogu poništiti kaznu Soudaniju i odluku disciplinskog suca Saše Pavličića Bekića. Preinačiti je. Mogu je i potvrditi. Teoretski.

Glupo je odlučivati o kazni, na račun žalbe, kad kazna već bude odrađena. Nema logike da se sastaju primjerice u – utorak?! Trebaju požuriti.

 


Dakle, očekuje se da će Komisija za žalbe Soudanijev najavljeni priziv razmatrati do subote i utakmice Dinama i Hajduka. Na čelu Komisije za žalbe je Davor Blašković iz Zagreba, bivši trener u Dinamu i Lokomotivi, inače sin Filipa, čuvenog prvotimca Dinama šezdesetih, članovi su Stipe Cvitanović, Alen Klakočer...

Zanimljivo je mišljenje dao Ante Kulušić, šef sudaca:

- Pejin će pauzirati nekoliko kola jer je pogriješio, dobio je ocjenu 7,9 što je nedovoljno, jer Soudanija nije kaznio. Ali, Soudani je trebao dobiti žuti karton, po naputku FIFA. I ne može sad to prekrajati disciplinski sudac?! Smatram da Pavličić Bekić prekoračio ovlasti, u utakmici Real – Bayern on bi valjda vratio Vidala u igru?! – tumači Kulušić.

Međutim, po Pavličiću, Soudanija je pak tretirao po članku 51., "nesportsko ponašanje", nije znači prekrajao odluke suca.

Priča očito nije gotova, čeka se Soudanijeva žalba i sastanak Žalbene komisije. Prije subote.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet