Sport Domaći nogomet

trener lokomotive

Mario Tokić: Hajduk ima kudikamo bolju momčad nego što rezultati pokazuju, a Torcida će nam biti dodatni motiv

trener lokomotive

Novo, 25. kolo HNL-a započinje u petak ogledom ''najvećih dužnika ovog prvenstva''. Naime, Lokomotiva i Hajduk drže pozicije daleko ispod vlastitih ambicija i stečene reputacije. Hajduk je četvrti, a Lokomotiva tek sedma na trenutačnoj ljestvici Prve HNL. Za očekivati je dakle, zanimljivu i ofenzivi naklonjenu utakmicu, jer bodovi se nameću kao nužnost kod oba suparnika.

- Svjesni smo kakva nas utakmica očekuje. Mislim da Hajduk ima kudikamo bolju momčad nego to rezultati pokazuju. Momčad Hajduka na travnjaku izgleda drugačije od ostalih u HNL-u. S rombom na sredini terena uspijeli su se nametnuti i Rijeci prošlo kolo. Nakon zimskih priprema Futacs je pokazao kako se radi o top igraču. Tu je i Hanza. Analizirali smo potanko splitsku momčad i spremamo odgovor na njihovu igru – najavljuje Mario Tokić, trener ''lokosa''.

Već četiri utakmice Lokomotiva protiv Hajduka nije postigla podogak. Posljednji gol ''lokosi'' su zabili 20. veljače 2016. Tada su ostvarili i zadnju pobjedu (2:1) u susretima s Hajdukom. Problem neefikasnosti zagrebačke momčadi, u petak bi mogla potencirati i spoznaja da Lokomotiva nakon siječanjskog transfera Mirka Marića uopće nema napadača!? 

- U činjenici da nemamo pravog napadača neću tražiti alibi. Čast mi je voditi ovu momčad Lokomotive i ne želim kukati. Bitno je da stvaramo šanse. Vjerujem da ćemo takvom igrom doći do gola i iznenaditi Hajduka.

Utakmica u Kranjčevićevoj spominje se međutim u post scriptumu glavnoj temi – ''navijačkom skandalu'' na Poljudu i posljedičnoj kazni splitskom klubu. Kako je navijačima Hajduka zapriječen dolazak na dvije splitske utakmice, najavljuju masovno okupljanje u Kranjčevićevoj. Hoće li organizator biti spreman za susret visokog rizika? Kako će Mario Tokić pripremiti momčad ''za gostovanje na svom terenu''? 

- Neće nam to biti problem. Navikli smo igrati bez svoje publike. Imamo nekoliko stotina navijača i oni su nam vjerni. Sigurno će nas doći podržati i protiv Hajduka. Dolazak Torcide mojim će igračima stvoriti dodatni motiv. Dovoljno su zreli da im to ne bude uteg. Pa, gotovo stalno igraju utakmice u kojima na tribinama dominiraju protivnički navijači. 

Sastav Lokomotive (3-5-2): Šemper – Kolinger, Majstorović, Rrahmani – Grezda, Majer, Šunjić, Ćorić, Rožman – Doležal, Cekici.  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet