Sport Domaći nogomet

cilj odigrati što bolje

Vratar Zadra Tomo Gluić uvjerava: Nismo digli ruke od kupa

cilj odigrati što bolje

Gluić i Cikalleshi

Meteorolozi su za srijedu iznad Stanova stavili sunce, što znači kako se nipošto ne može očekivati potop kakav je viđen prije petnaest dana, zbog kojeg je odgođen uzvratni Kup dvoboj Zadra i Splita.

Ali su zato različitog raspoloženja bili “plavi” u odnosu na “crvene” koji su kao gosti uzeli pobjedu u Kranjčevićevoj, dok su Zadrani morali “ovjeriti” uvjerljiv poraz. Iskreno, samo nogometno nepismeni mogli su očekivati drukčiji ishod na Kantridi protiv moćne Rijeke.

Vidi li zadarska momčad svoju prigodu u kupu?

Lov na samopouzdanje

- Istina, nama je primarni cilj uhvatiti što više bodova u prvenstvu i na taj način spasiti se od ispadanja iz Prve lige, ali nitko od nas u svlačionici nije digao ruke od Kupa Hrvatske. Štoviše, ne znam zašto ne bismo upravo kroz ovo natjecanje tražili samopouzdanje za sve što nas očekuje u nastavku sezone.

Jest, imamo zaostatak od jednoga gola iz utakmice na Parku mladeži, međutim, ta razlika nije nedostižna, naprotiv – veli Tomo Gluić, vratar Zadar koji se “specijalizirao” za Zadrove oglede u kupu.

U Rijeci je Igor Štimac izveo “šareni“ sastav, očito odmarajući pojedine igrače koji bi trebali biti upotrebljivi za Split, te nekoliko dana kasnije i prvenstveni dvoboj sa Slaven Belupom. Tko zna možda u “vatru“ gurne i juniora Danijela Šutića, hrvatskog reprezentativca u razredu U-18 koji je potpisao profesionalni ugovor sa Zadrom.

Ili će pak Igor Štimac posegnuti za nekom novom kombinacijom za goste iz Splita...

- Svejedno je tko će od nas dobiti prigodu, važno je da znamo kako je naš cilj odigrati što bolje. Motivirani smo u to nema dvojbe, napose, jer je nam se Split nekoliko puta ove i prošle sezone znao izvući na zadarskom travnjaku. Ali to ne umanjuje činjenicu da imaju podosta zanimljivu momčad koja se može nadigravati sa svima. Uz to, zakoračili su u dobru seriju rezultata i razina dobrog raspoloženja je podignuta visoko – veli Gluić.

Krstanović udarna igla

Ivan Krstanović koji je Kantridu preskočio zbog tri žuta kartona, čini se ponovno će predvoditi zadarski napad. Željan je igre, pa se sigurno može očekivati u početnoj postavi.

- Dolaskom Krstanovića dobili smo tu “udarnu iglu” u našem napadu, sad je i Želimiru Terkešu puno lakše igrati. Njih dvojica mogu se nadopunjavati, pa je moguće da se tako nešto vidi i u ogledu sa Splitom. Ono što valja istaknuti jest želja svih nas da u svakoj utakmici izgledamo najbolje što možemo i da svi iskažemo maksimum – zbori Gluić.

Uvijek se u konačnici postavlja pitanje hoće li to biti dovoljno za dobar rezultat?

- Nadam se da hoće i da protiv Splita imamo dovoljno snage za odigrati jednu čvrstu mušku utakmicu, jer se splitska momčad ima čime nametnuti. Nama će biti potrebno podosta koncentracije u igri, jer smo svjedoci da igramo dobro, dobro stojimo na terenu i onda nam se zalomi neka pogreška koja nas poremeti. Vjerujem da ćemo u ogledu sa Splitom nadvladati sve ono što nije bilo dobro u ranijim utakmicama – zaključio je Gluić.

Dražen Žura

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet