Sport Domaći nogomet

više od igre

Torcida Sandžak: Četnici, nećete ući u Novi Pazar

više od igre
Na posljednjem nogometnom susretu nogometaša Novog Pazara i subotičkog ‘Spartaka’, navijači novopazarske ‘torcide’ skandirali su ‘Neće šetati’, a u jednom trenutku razvili su transparent kojim su sugrađane pozvali da se u četvrtak okupe u centru grada i spriječe najavljenu ‘četničku šetnju’.

To je,inače, odgovor na svojevremenu šetnju mladića Bošnjaka u zelenim uniformama za koje se tvrdilo da su iste takve nosili pripadnici kvislinške policije u Drugom svjetskom ratu, najavio je četnički zapovjednik Bratislav Živović, koji s pripadnicima ovoga pokreta ratuje na bojišnicama Ukrajine.Teško da će se Živković i njegovi četnici vratiti iz Ukrajine do 23. listopada, ali su pripadnici Četničkog pokreta u Srbiji najavili da će svakako doći u Novi Pazar.

Eventualnoj pojavi četnika protivi se i dio Srba u tom gradu. Dobrosav Nikodinović, predsjednik Udruge,’Ras’, izjavljuje kako su četnici ‘nepotrebni u ovom kraju’. I predstavnici nekih političkih organizacija usprotivili su seč etničkoj šetnji koju oni namjeravaju organizirati, kako kažu i u povodu ‘stote godišnjice protjerivanja Turaka s ovih prostora’.

‘Četnici nikada nisu šetali Novim Pazarom, pa neće niti sada, poručio je prof. Admir Muratović, suradnik sandžačkog muftije Muamera Zukorlića.

j.p.
foto: screenshot youtube
Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet