Sport Domaći nogomet

slavljenik

Luka Modrić: Hvala Bogu napokon sam puknuo i zabio

slavljenik
Gol i pobjeda za 29. rođendan Luke Modrića.

- Hvala Bogu napokon sam puknuo i zabio! Otvaranje kvalifikacija je uvijek najkompliciranije. Nije to bila naša najbolja utakmica, ali dali smo sve od sebe. Izbornik Kovač je bio smiren u poluvremenu, rekao nam je da budemo strpljivi. Poslije tog prvog gola sve je bilo lakše. Mogli smo zabiti još koji gol, ali najbitnije je da smo pobijedili. Imamo vremena do Bugarske ispraviti sve loše što je bilo u ovom susretu – rekao je nakon utakmice trostruki slavljenik Modrić.

Veznjak Barcelone Ivan Rakitić rekao je kako nakon slabog prvog poluvremena nije u svlačionici ni trebao govor izbornika Nike Kovača da bi se momčad trgnula.

- Riječi su bile suvišne, svi smo znali kako to nije bilo najbolje. U drugom dijelu je lopta išla mnogo brže. Prva utakmica je uvijek teška – rekao je Rakitić.

Dva trenutka bila su ključna, isključenje koje je iznudio Mandžukić i vodeći gol Modrića.
- Uvijek je lakše s igračem više. Oni su se branili i čekali kontru. Najvažnije je da je Luka zabio, a poslije smo mogli zabiti još tri-četiri gola – dodao je Rakitić.

Bugarska?

- I ovaj susret je pokazao da nema jednostavne utakmice, pa i Cipar je slavio u Bosni. Nitko nam neće ništa pokloniiti – naglasio je 'Raketa'.

Dojmljivu utakmicu unatoč skromnoj minutaži odigrao je Kramarić. Nakon asistencije u debiju s Ciprom, u premijeri u službenim utakmicama zabio je prvijenac, pogodio i okvir gola. I to na napadaču Rijeke nesuđenom Maksimiru.

- Osjećaj je fenomenalan kada u službenom debiju zabiješ prvi gol. Hvala svim dečkima koji su mi pružili podršku. Nije ovo bila jednostavna utakmica, ali najbitnije da smo pobijedili – rekao je Kramarić i otkrio što mu je izbornik kazao prije ulaska u igru.

- Kovač mi zaželio sreću i da zabijem. Hvala izborniku na prilici, nadam se da sam je iskoristio. Na meni je sada da se i dalje dokazujem.

FRANE VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet