Sport Domaći nogomet

Za reprezentaciju Gibraltara brani vatrogasac, u momčadi i carinik te dva policajca

Prvi put u svojoj povijesti nogometna reprezentacija Gibraltara nastupa u kvalifikacijama za europsko prvenstvo, a u debiju je doživjela debakl od Poljske (0:7).

Međutim, više od samog rezultata pozornost svjetske javnosti izazvala su zanimanja igrača iz startne postave koja se suprotstavila Poljacima. Od 11 igrača koji su otvorili utakmicu, samo su dvojica profesionalni nogometaši - veznjak Liam Walker igra u izraelskom drugoligašu Bnei Yehudi, dok je branič Scott Wiseman član engleskog trećeligaša (Division One) Preston North Enda.

Ostali se nogometom bave amaterski. Na vratima je bio vatrogasac, a u sastavu su bili i carinik, direktor, skladištar, špediter, administrator, dva policajca i električar.

Podsjetimo, Gibraltar je u svibnju prošle godine postao 54. punopravni član UEFA-e. Britanski prekomorski teritorij, koji se nalazi na jugu Pirinejskog poluotoka, dotad je bio pridruženi član zbog protivljenja Španjolske koja i dalje smatra da polaže pravo na taj teritorij, premda se lokalno stanovništvo izjasnilo da želi ostati u sastavu Ujedinjenog Kraljevstva.

(H)
FOTO: REUTERS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet