Sport Domaći nogomet

ZBOGOM 'ČILEANCU'

Umro nogometni reprezentativac Dubravko Pavličić

ZBOGOM 'ČILEANCU'
Nakon duge i teške bolesti, u 45. godini života u bolnici u španjolskom Elcheu preminuo je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dubravko Pavličić. Zagrepčanin Pavličić koji je bio obrambeni igrač, centralni branič, je nogometnu školu prošao u Radniku iz Velike Gorice, a kao junior pristupio je zagrebačkom Dinamu gdje je započeo seniorsku karijeru. P

avličić je krajem 1989. godine prešao u Rijeku gdje se zadržao četiri sezone, a zatim je karijeru nastavio u Španjolskoj. Nastupao je za Hercules, Salamancu te na kraju karijere i za Racing Ferrol. U Španjolskoj je Pavličić ostao živjeti i nakon završetka profesionalne karijere, još je neko vrijeme nastavio i amaterski igrati nogomet.

Za reprezentaciju Hrvatske Pavličić je upisao 22 nastupa. Debitirao je još u srpnju 1992. godine protiv Australije u Adelaideu (poraz 1:3) za vrijeme izbornika Stanka Špace Poklepovića, dok je zadnji nastup imao protiv Turske u korejskom Sendaiju (1:1) 1997. godine. Ostat će zapamćen ipak najviše po dva nastupa na Euru u Engleskoj 1996. godine (utakmice protiv Turske i Portugala) kada je Hrvatska pod vodstvom izbornika Miroslava Ćire Blaževića igrala u četvrtfinalu.

Pavličić je bio član i mlade reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. godine u Čileu osvojila titulu svjetskih prvaka pobjedom u finalu nad tadašnjom SR Njemačkom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (1:1, 5:4). U ruletu izvođenja udaraca s bijele točke Pavličić je tada zabio prvi pogodak za reprezentaciju bivše države. Bio je dio te zlatne generacije 'Čileanaca' uz Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Igora Štimca, Roberta Jarnija... Pavličićev ispraćaj bit će sutra u španjolskom Alicanteu.


FV


Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet