Sport Domaći nogomet

Vukušić: Igrati za reprezentaciju, pa to je ostvarenje sna

Mlada Hajdukova zvijezda Ante Vukušić osvježenje je na popisu Slavena Bilića za susret s Gruzijom. Ova sezona lansirala ga je u najboljeg igrača “bijelih”, od niza dobrih igara i pogodaka u prvoj polovici prvenstva, golova u Euroligi, interesa Chelseaja, do eto i prvog poziva u A selekciju.
- Ugodno sam iznenađen, ostvario mi se još jedan san. Ovo je novi iskorak u mojoj karijeri - rekao je Vukušić i priznao kako je još pod dojmom. I sam je bio zatečen kada je saznao za poziv.

- Bio sam na treningu, a kada sam se vratio u svlačionicu na mobitelu su me dočekale mnoge poruke prijatelja!

Mislima je bio sa mladom selekcijom.
- Očekivao sam pripreme s mladom reprezentacijom, veselio se tome, ali ni u najljepšem snu nisam ovo očekivao. Do jučer sam sve te igrače gledao samo na televiziji, a sada ću s njima trenirati i igrati! Ovo je priznanje za ono što sam dosad napravio i veliki poticaj za dalje. Na meni je sada da se dokazujem i opravdam poziv - rekao je Vukušić koji se ne zavarava kako su mu sada sva vrata otvorena.
- Svjestan sam da sam tu samo da osjetim atmosferu i steknem iskustvo. Tu sam i da predstavim i svoj klub, jedini sam pozvan iz Hajduka - rekao je Vukušić.

Vukušićevom pozivu pridonijela je kriza među napadačima, pa je poziv stigao sada iako je napadač bio bolji u prvom dijelu sezone.
- Kao i cijela momčad bolje sam igrao u prvom dijelu sezone kada smo igrali i Euroligu, no s momčadi sam pao i ja. Najbitnije je protiv Lokomotive pobjedom zaključiti sezonu i osigurati drugo mjesto, a još kada bih i zabio za kraj bilo bi odlično - poželio je Vukušić koji je spreman, kako je Bilić i najavio, vratiti se i zaigrati s vršnjacima u U-21 ogledu protiv Gruzijaca.

- Volio bih pomoći “svojima” i odigrati tu utakmicu, naročito zbog povjerenja koje u mene ima izbornik Šušak - istaknuo je Vukušić kojeg je Ivo Šušak promovirao i u kapetana mlade selekcije.


FRANE VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet