StoryEditor
Domaći nogometGlas naroda

Čitatelji portala Slobodne Dalmacije unatoč svemu poručuju reprezentaciji: Dobrodošli ste u Split, želimo vas gledati na Poljudu

Piše PSD
13. lipnja 2019. - 00:32
hrvatska_wales32-080619

Bio je to grom iz vedrog neba. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je donio odluku da će utakmica Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Mađarske biti odigrana u Splitu.

Nakon pobjede protiv Walesa u Osijeku, svjetske doprvake u rujnu čekaju gostujući susreti kod Slovačke i Azerbajdžana, a potom će 10. listopada s početkom u 20:45 sati ugostiti Mađarsku na stadionu Poljud u Splitu.

Stvar je samo u činjenici da su u Splitu svi ostali zatečeni od Grada koji nije imao dva mjeseca nikakve kontakte s HNS-om, do Hajduka koji bi trebao biti "suport". Pregovora i razgovora je bilo, pričalo se, tražilo rješenje, no izgleda je HNS ovako odlukom "preko koljena" sve iznenadio.

Stoga je bilo i legitimno, s obzirom na već prije spomenute zahtjeve koji su iz Splita i s Poljuda bili upućeni prema HNS-u ispitati puls naroda, razmišljanja, pa smo shodno tome postavili i anketu. Rezultati su očitani u srijedu u 22 sata i govore da je većinom glasača reprezentacija dobrodošla u Splita i na Poljud.

Rezultati

Anketa - ukupno glasovalo do 22 sata - 3831 glasača

Pitanje: Što mislite o dolasku hrvatske nogometne reprezentacije u Split

Odgovori:

Apsolutno. To je reprezentacija svih Hrvata, jedva čekam - 55 % (2099 glasova)

Ni najmanje. Godinama su se maćehinski odnosili prema Splitu, neka ih što dalje - 19 % (742 glasova)

Najbolje bi bilo da naprave stadion u Međugorju, ionako je glavna osoba hrvatskog nogometa tamo - 26 % (990 glas)

Izdvojeno

11. srpanj 2020 04:21