StoryEditor
Domaći nogometstručni komentar

Brekalo je donio pokretljivost, a Vlašić prelomio utakmicu: Dalić će imati slatke brige na Europskom prvenstvu

Piše Toni Bilić
17. studenog 2019. - 17:45

Vlašić je prelomio. Na prvi pogled se čini da se šut može braniti, ali Nikola ga spremi u malu mrežu, to su jako nezgodni udarci...

Teška, ali zaslužena pobjeda. U prvom poluvremenu smo imali 7-8 situacija u kojima smo mogli zabiti, nismo, a onda se utakmica prelomila iz situacije koja nije ni bila šansa, već Vlašićev udarac s distance. To je bio ključni trenutak utakmice, uz ulazak Brekala i isključenje Maka.

Isto kao i u Trnavi, opet je Vlašić ‘otvorio’ Slovake, zabio prvi gol, postao je njihov krvnik. Nije prvi put da Nikola zabija ovako, udarcem koji nije osobito jak, vidio sam slične njegove golove za CSKA. Na prvi pogled se čini da se to može braniti, ali Vlašić ga spremi u malu mrežu, to su nezgodni udarci. Taj gol je srušio nade Slovaka, nakon toga više nisu bili čvrsti kao u prvom poluvremenu.

U prvih 45 minuta Slovaci su imali jak defanzivni blok, deset iza lopte, ali i tako smo stvorili prilike. Petkovića je dvaput lopta iznenadila pred golom, u tom prvom poluvremenu mi se učinio neuobičajeno nesnalažljivim, inače je bolji u šesnaestercu.

Također, u tom prvom dijelu smo bili nedovoljno agresivni i nekvalitetni u obrani. U presingu nismo bili svi zajedno, događalo se da Petković ide sam u presing, a da ga nitko ne prati. Nije mi se svidjelo ni što smo previše išli na kombinacije iz kornera, umjesto skoka, posebno do odmora, a imamo dobre skakače. Te kombinacije nisu donijele ništa, a poslije je Petković upravo nakon nabacivanja iz kornera zabio naš drugi gol.

Ulazak Brekala donio je pokretljivost, ali ne treba prigovarati Daliću što nije započeo s njim umjesto Rebića. Izbornik vjeruje Rebiću s razlogom, rekao je da bi s njim išao i u rat. Ante ne igra u Milanu i to se vidi, izbornik je mislio da će odigrati na svježinu. Slična situacija bila je i prije utakmice s Mađarskom na Poljudu, pa je odigrao dobro. Ovaj put nije puno učinio, ali nije to bilo ni loše.

Stoperski par Ćaleta-Car i Perić, u nedostatku Lovrena i Vide, odigrao je solidno. Perić je inicirao kontru iz koje je Vlašić zabio gol, a prethodno je zaustavio napad Slovaka. I bekovi su bili dobri, Barišić i Jedvaj dosta su dolazili u napad i ubacivali pred gol.

Osigurali smo Euro, još je puno vremena ostalo do lipnja sljedeće godine. Rebić je na 50 posto, može se vratiti Rakitić, Vrsaljko je počeo trenirati, tu je i Kramarić... Dalića boli glava od izbora koga sve može staviti u sastav.

#HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA#EURO 2020.

Izdvojeno

06. srpanj 2020 07:02