StoryEditor
Domaći nogometgostovanje na n1 televiziji

Bjelica: Da imamo VAR u Hrvatskoj vjerojatno Dinamo ne bi osvojio Kup prije dvije godine, bile su očigledne dvije pogreške na štetu Hajduka. A mi bi u prošloj sezoni imali 40,45 bodova prednosti

Piše PSD
7. studenog 2019. - 23:06

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je gost večerašnjeg Pressinga N1 televizije. Komentirao je jučerašnji triler u nadoknadi sa Šahtarom, a osvrnuo se i na daljnje planove, domaću ligu i situaciju u nogometu.

"Nogomet je nepredvidiva igra i ne samo u ovoj utakmici nego i protekle sezone u Ligi prvaka bilo je utakmica s puno preokreta, nogomet je takav, mi smo zabili dva zgoditka u četiri minute i nakon toga smo dobili dva gola u zadnje tri, to je nogomet i to tako treba prihvatiti. Naravno da smo mogli bolje reagirati, komentirao je jučerašnji susret Dinamo-Šahtar trener Dinama Nenad Bjelica.

Kaže da je sinoć bilo tužno u svlačionici, ali da je danas nakon treninga već bilo bolje. Istaknuo je da su igrači stvorili respektabilnu momčad koja se može potući s bilo kim u Europi. Sretan je što može biti dio ovog Dinama.

Bjelica kaže da od igrača traži emocije i reakcije, ne želi da igraju bez emocija i dopušta im da raspravljaju među sobom ako netko nešto pogriješi.

Nije reagirao ni komentirao suđenja do sada, ali komentira VAR jer smatra da nije perfektan sustav jer "imamo bezbroj situacija u kojoj je on nepravedan."

"Gledaju se situacije koje su sucu sporne. Ako ih ima pet pogledaj onda pet, a ne samo koja ti je sporna", rekao je i dodao da je i Dinamo ponekad imao koristi od VAR-a, ali da je ostao protivnik tog sustava jer postoji i mogućnost manipulacije.

"Da mi imamo VAR u Hrvatskoj vjerojatno Dinamo ne bi osvojio Kup prije dvije godine jer su bile očigledne dvije pogreške na štetuHajduka, ali ću vam reći da bi mi u prošloj sezoni imali ne jedno 30 bodova prednosti nego 40,45 koliko je suđeno na štetu Dinama", rekao je.

Kaže i da suđenja ne komentira jer je riječ o ljudskim pogreškama, ali VAR komentira jer je riječ o tehnologiji. Vjeruje da će Dinamo i ove godine prezimiti u Europi. 

"Mislim da Dinamo sa svojim rezultatima u zadnjih dvadeset godina pokazuje da je najbolji u regiji. Zdravko Mamić je stvorio bazu ovog Dinama, godinama je stvarao omladinsku školu, pravio ekipu, dovodio igrače, dobro organizirao klub, kada sam došao radili smo na stvaranju momčadi.

On je doveo Petkovića i Oršića", rekao je i potvrdio da se čuo s Mamićem jučer za kojeg još kaže da jako dobro zna nogomet, može dobro procijeniti igrača i da s njim dosta dobro surađuje. Za bijeg od pravosuđa kaže da su to njegove privatne stvari u koje se ne želi miješati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. rujan 2020 03:40