Domaći nogometsjeli za stol

Barem se 'maćeha' pojavila na Poljudu: HNS organizira utakmicu naše reprezentacije uz pomoć Grada Splita, a Hajduk... Hajduk gleda

Piše Slaven Alfirević
25. lipanj 2019. - 12:30
hajduk_hns4-240619

Mađarska u Poljudu, 10. listopada, HNS organizira utakmicu naše reprezentacije uz pomoć Grada Splita, a Hajduk... Hajduk gleda. I stoji sa strane. Ne sudjeluje. I čeka. Da mu HNS ispuni obećanje što mu je čvrsto dao, da će povest računa o njegovim zahtjevima.

"Bijeli" će se aktivno uključit u organizaciju utakmice čim HNS počne napokon ozbiljno vodit računa o zahtjevima "bijelih" spram normalizacije odnosa splitskog kluba i jedinog mu Saveza.

Obećali su da hoće, u ime Marijana Kustića. Točku po točku će elaborirati u idućim sastancima. I to je Hajdukov velik dobitak od jučer.

Ovo "jedinog Saveza" ističemo, jer tako je spomenuo i Marin Brbić. Nema Hajduk drugog Saveza doli HNS-a i kad-tad treba s njim normalizirat odnose, ako nije jučer, onda će danas ili sutra. Makar prekosutra. Ali morat će.

Barem mu se "maćeha" od Saveza jučer pojavila u Poljudu u ozbiljnom sastavu (čak su bili i Tomislav Svetina i Damir Mišković u delegaciji HNS-a na čelu s Marijanom Kustićem). Pritisla je želja/potreba da se s Mađarima igra baš u Splitu.

Izrijekom ispriku "maćeha" pred "sedmom silom" nije kazala, da kaže "moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh", ali jest nedvojbeno priznala kako nije u redu to što je u zadnje 22 godine samo dvaput bila u Poljudu u službenim utakmicama.

I ubuduće, obećaje, u svakom kvalifikacijskom ciklusu doći će u Split barem jednom! Hm, to smo već nekoliko puta zadnjih godina slušali, pa ništa, ali pustimo sad to. Idemo dalje. Mislimo pozitivno.

Valjda je sad ovo taj Rubikon preko koga Kustić namjerava prijeći.

U međuvremenu bi se, dakle, HNS trebao podobrit, vodit računa što joj sin s juga zamjera i opet mu postat pravedna majka.

Ne dogodi li se da se Hajduk priključi organizaciji utakmice za nešto više od tri mjeseca, HNS može "ući" u Poljud nekoliko dana prije meča s Mađarima, sami bi organizirali meč, ali obećanje je Kustića da će Hajduk bit zadovoljan s pomacima u HNS-u.

#HAJDUK#HNS#GRAD SPLIT#SASTANAK