StoryEditor

Ardiles: Engleska reprezentacija neće osvojiti trofej još 30 godina

Piše PSD.
28. lipnja 2013. - 00:32
Bivši trener zagrebačkog Croatije Osvaldo Ardiles (60) izjavio je kako vjeruje da će se trofejni post engleske nogometne reprezentacije nastaviti još dugo vremena ukoliko ne dođe do drastičnih promjena u samom ustroju lige...

Naime, bivši veznjak Tottenhama i argentinske reprezentacije, smatra da je u engleskom prvenstvu najveći problem prevelik broj stranaca, kao i pogrešan trenerski pristup.

- Engleska je u jako, jako lošem stanju. Reprezentacija je jako, jako skromna i neće osvojiti Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, kao ni sljedećih 20 ili 30 godina – rekao je Ardiles o reprezentaciji koja čeka na veliki naslov dugih 47 godina (1966. su osvojili SP).

- Pogledajte U21 i nedavni nastup Engleske na EP-u, bili su jako slabi. Engleska ima najbolju svjetsku ligu jer neki od najboljih svjetskih igrača ondje igraju. Ali zašto Engleska ne proizvodi više njih? Zemlje poput Francuske i Španjolske bile su u sličnoj poziciji i promijenili su stvari da bi postali prvaci.

- Francuska je osvojila SP (1998.) i Euro 2000. Španjolska je bila prije poput Engleske. Nisu osvojili trofej, ali imali su nogometnu revoluciju i odjednom je Španjolska momčad koju se treba pobijediti. U ovom trenutku u Engleskoj se ništa ne događa što bi moglo revolucionarizirati način igre. Izvan travnjaka ništa se ne događa - zaključio je Argentinac.

TS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 20:58