Domaći nogometžele 'europsko proljeće'

'Vaša je obaveza i dužnost isprati sramotu iz Zagreba': lokalni mediji iz Bergama najavljuju večerašnji susret s optimizmom i pozivaju Atalantu na 'osvetu' 

Piše SN
26. studeni 2019. - 17:14
rgx time: 0.00057291984558105

Utakmica protiv Dinama za talijanske medije nije jedna od onih koja će "prodati novine", pa je takav tretman i u medijima. Tek danas počele su curiti informacije, najave, izjave, taktičke formacija, pa i komentari, a ima i onih koji su poprilično oštri, pišu Sportske novosti.

"Vaša je obaveza i dužnost isprati sramotu iz Zagreba", jedan je od tekstova na lokalnom portalu Bergamo News. Autor podsjeća na debakl od 4-0 koji je jako pogodio cijelu tu talijansku regiju, jer su očekivanja od debitanta bila iznimno visoka.

"Božić je došao za nas nešto ranije i ako se sve poklopi kako bi se moglo poklopiti, ako Manchester City odradi svoju obvezu protiv Šahtara i Dinama, te ako Atalanta pobijedi u zadnje dvije utakmice, moguće je da Boginja ostane u igri", napisat će kolumnist.

U igri za proljećem, pa i drugim krugom Lige prvaka.

"Nezasluženi poraz od Juventusa, iako je Atalanta dominirala 75 minuta, može još više motivirati momčad. Igraju dobro i mora se nakon Dinama sve okrenuti! To mora biti motivacija za ustanak i osvetu debakla", zaključuje autor.

Slično pišu i ostali lokalni portali, a kod svih prevladava maksimalan optimizam da se zagrebački scenarij nikako neće ponoviti na San Siru.

#ATALANTA#GNK DINAMO#LIGA PRVAKA