Sport Dalmacija u balunu

Promocija u Parku mladeži

Bogata, ali i turbulentna povijest: 'Ako Hajduk vječno živi, Split nikada ne umire'

Promocija u Parku mladeži

U centralnoj prostoriji stadiona na Parku mladeži predstavljena je knjiga počasnog predsjednika RNK Splita Žarka Mihaljevića “Jedan Split, a više imena”.

Mnoštvo bivših igrača, trenera, navijača “crvenih” stiglo je kako bi uveličalo promociju knjige koja opisuje bogatu, ali i turbulentnu povijest kluba kroz priču o imenima koja je nosio, ali je i kroz njih svih 105 godina postojanja zadržao svoj identitet.

- Ovo je knjiga o klubu, igračima, prijateljima kluba i svima koji su na bilo koji način činili povijest Splita. Mnogi od vas u njoj će vidjeti sebe, sjetiti se trenutaka dok su igrali za ovaj klub - rekao je u uvodu predsjednik Splita Slaven Žužul.

- Iz makinjete našeg počasnog predsjednika izašla je štorija koja svjedoči o srcu i ljubavi koji pokreću Radnički nogometni klub od vremena Rosandićevih anarkišta do danas. Pred nama je štivo čijih se gotovo 250 stranica čita u jednom dahu...

- Bili smo i Anarh i Jug i Borac i Arsenal. Ne zaboravite, bili smo i Slavija i Dalmacija i HAŠK i Vicko Krstulović i Hajduk, i svima njima smo ponosni, jer bili smo i ostali – Split i splitovci – rekao je jedan od promotora, urednik rubrike Split Slobodne Dalmacije Gordan Zubčić.

- Split ponosno nosi ime svog grada. Ako Hajduk vječno živi, Split nikada ne umire. To nas je naučio autor ovog djela Žarko Mihaljević – istaknuo je drugi promotor profesor Josip Milat.

Nakon što se zahvalio svima koji su pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana, Mihaljević je kazao.

- Ne vidim nikakvog razloga da se ovo ime Radnički nogometni klub Split ikada više mijenja!

Na kraju je poentirao Žužul.

- Knjiga je dokument vremena i bogatstvo za ovaj klub koji je dao četiri hrvatska izbornika. Četvrti je Dalić, ostale pronađite u knjizi (Poklepović, Ivić, Jozić, op.a.).

Šalom je uzvratio Mihaljević.

- I Ćiro Blažević je naš. Kad mu je dok je bija u Rijeci šezdesetih puka’ ćir, naš Tonči Gulin mu je da krv!

U glazbenom dijelu večer je začinila klapa Cambi Split. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu