Sport Dalmacija u balunu

Fešta napadačkog nogometa

Svi pričaju o Uraniji, a Bolt je postavio još viši cilj!

Fešta napadačkog nogometa

Uprava kluba za cilj je postavila opstanak u ligi, miran hod kroz prvenstvo.

Trener Ante Vidulin, nadimkom Bolt, sam je sebi, pak, postavio puno višu letvicu, biti u prvih pet!

Naravno da sam se priklonio razmišljanjima uprave kluba, pa tko bi normalan mogao i pomisliti da bi Urania, debitant iz Baške Vode i vječni niželigaš koji je tek onjušio treću ligu, u društvu Zadra, Splita, Imotskoga, Junaka i ostalih velikana dalmatinskog nogometa, mogao u top 5!?

Ni raspored u prva tri kola nije Baškovođanima išao na ruku: dva gostovanja (Val, Split) i domaćinstvo Primorcu iz Stobreča. Realno, dva boda. Plafon tri. No, nadobudni Bolt zacrtao ih je - sedam!? Pala je i oklada, iz moje perspektive bilo je to “samo uzeti”.

No, Urania je uzela - svih devet!? Sve tri pobjede. Klub iz Baške Vode hit je nogometne Dalmacije, nekima očekivano, nekima i ne baš. Ali, svi pričaju o Uraniji. I još će. Urania devet bodova, a Split, Zadar i Imotski zajedno – pet!? Pa ti budi pametan. I kladi se. 

Nogometna bajka iz Baške Vode ide dalje. Već sutra nova je fešta u tom prelijepom turističkom mjestu, podno Biokova s druge strane planine stiže moćna Croatia, jedan od favorita lige.
Urania je vodeća, Croatia odmah iza, s dva boda manje na diobi drugog mjesta. Pravi pokazatelj snage. I prava opasnost za nevjerojatni skor mladog trenera Ante Vidulina koji, otkako je postao trener Uranije, u Baškoj Vodi ima skor od 17 pobjeda i samo jednog remija! Zmijavčanima na znanje - gdje dolaze.

- Bit će “vatreno”! Ovo je pravi derbi, očekujem puno gledatelja jer igraju dvije najatraktivnije momčadi koje se ne žele zatvoriti i braniti. I mi i oni njegujemo napadački nogomet.
Vidulin je ovaj put malo prikočio u najavi, tek je konstatirao da će biti “zanimljiva utakmica, pa ko koga”. I nahvalio rad i znanje svog suradnika Ivice Znaora koji mu je od velike pomoći i u pripremi za sutrašnji derbi.

- Motiva nam ne fali. Takva smo ekipa. Nemamo imperativa, zato nam je i gušt igrati. Ne mogu vam opisati kako nam je dobro trenutno...  

Nogometna atmosfera u Baškoj Vodi je, očekivano, na vrhuncu. Urania je vodeća momčad treće lige, nikada klub nije bio ovako visoko. Štakori se, tako se nazivaju navijači Uranije, spremaju za sutrašnji derbi kao za događaj godine. A s druge strane Biokova dojahat će na more i Noćni jahači, navijači Croatije...

... na terenu Uranija kontra Croatije, a na tribini Štakori protiv Noćnih jahača! Ne znaš di je zanimljivije.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu