StoryEditor
Borilački sportovisjajan rezultat

Splićanka Barbara Matić osvojila zlatnu medalju na Grand Slamu u Budimpešti

Piše Hina
24. listopada 2020. - 20:46
Ranko Šuvar/Arhiva/Cropix

Hrvatska judašica Barbara Matić ostvarila je u subotu jedan od najvećih rezultata u karijeri osvojivši zlatnu medalju u kategoriji do 70 kg na Grand Slamu u Budimpešti, čime je napravila veliki korak prema nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju ove godine. 

Na prvom velikom turniru IJF Toura nakon prekida natjecanja Barbara Matić se na vrhunski način vratila na tatami i na putu prema zlatnoj medalji svjetsku prvakinju Francuskinju Marie Eve Gahie i svjetsku doprvakinju Portugalku Barbaru Timo.

U svojoj četvrtini ždrijeba hrvatska reprezentativka je prvo "ipponom" pobijedila Švicarku Alinu Lengweiler, a potom je svladala i Belgijku Gabriellu Willems. Za plasman u polufinale Barbara Matić je wazarijem svladala aktualnu svjetsku prvakinju Francuskinju Gahie.

U polufinalu je čekala svjetska doprvakinja Portugalka Timo, koju je Matić pobijedila "zlatnim bodom", natjeravši je na treću kaznu, i tako izborila nastup u finalu, gdje ju čekala još jedna Francuskinja, Margaux Pinot, europska prvakinja i vlasnica bronce sa svjetskog prvenstva.

Wazari je Barbari Matić donio pobjedu, zlatnu medalju i 1000 bodova za svjetsku ranking ljestvicu, čime je 25-godišnja Splićanka napravila veliki korak prema Olimpijskim igrama u Tokiju.

U nedjelju u Budimpešti nastupaju Karla Prodan (do 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 23:06