StoryEditor
Borilački sportovisp budimpešta

Čudesna splitska judašica Barbara Matić ostvarila je najveći uspjeh karijere postavši svjetska prvakinja

10. lipnja 2021. - 17:46

Čudesna splitska judašica Barbara Matić ostvarila je najveći uspjeh karijere postavši svjetska prvakinja do 70 kilograma! Na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti nanizala je pet pobjeda, jednu veću od druge, i popela se na svjetski tron. Prva je to svjetska seniorska medalja za hrvatski judo.

Prije sedam godina, još kao tinejdžerica, izmakla joj je medalja na SP-u u Čeljabinsku - izgubila je meč za broncu - no od tada je do danas prešla dug put. Skupljala je iskustvo, uspinjala se i padala te dočekala svoj trenutak. Nakon dvije europske bronce stiglo je svjetsko zlato i to je fantastična najava Olimpijskih igara u Tokiju.

Na startu natjecanja u prijestolnici Mađarske dvadesetšestogodišnja članica Pujanki bila je slobodna, a onda je krenuo pohod na zlato. Porazila je Jamajčanku Drysdale Daley, Nizozemku Jager, Njemicu Butkereit, Austrijanku Polleres u polufinalu i za kraj u finalu Yoko Ono iz Japana.

Barbara je od početka finalne borbe bila agresivnija i 40 sekundi prije kraja došla je do wazarija. U preostalom vremenu Japanka je krenula na sve ili ništa, pokušala "ugušiti" Barbaru, ali nije uspjela. Splićanka je izdržala do kraja, obranila se. Odmah nakon trijumfa potrčala je u zagrljaj treneru Vladimiru Preradoviću, još uvijek nesvjesna što se uistinu dogodilo.

Prije dva mjeseca Matić je doživjela razočaranje jer je zbog pozitivnog testa na koronavirus morala propustiti Europsko prvenstvo u Lisabonu, a danas je - svjetska prvakinja! Bravo, Barbara!

item - id = 1104902
related id = 0 -> 1129866
related id = 1 -> 1129600
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 14:21