StoryEditor

Judoke s našeg najsunčanijeg otoka položile za više KYU pojaseve: hvarski judo cvate, grade dvoranu u Jelsi

22. srpnja 2020. - 19:57
Mali judaši sa škojaPrivatni album

U prepunoj školskoj sportskoj dvorani u Hvaru marljive judoke sa škoja polagali su za više KYU pojaseve. Na ispitima su se pojavila 24 kandidata koji su, prema kazivanju glavnog ispitivača profesora Davora Vukorepe iz Splita, pokazali zavidno znanje i veliki napredak u odnosu na ranije razdoblje.

Svi nazočni su dugotrajnim pljeskom iskazali svoje zadovoljstvo da je otok već dobio i prvi plavi pojas (2 KYU) za koji je položila Paula Ladan, ali valja napomenuti da su tu još dva zelena (3 KYU) za koje su se itekako ‘izborile’ Paola Pavičić Donkić i Judita Lučić, što govori da djevojke za sada prednjače u otočnom judu.

- Na treninge sam krenula još kao djevojčica, jer me općenito zanima sport. U početku sam razmišljala o zdravlju, samoobrani i slično, ali s vremenom sam se istinski zaljubila u judo. Jednostavno zalijepila sam se za tatami, zarazili su me svi ti ipponi, želim se natjecati. Presretna sam što napredujem i na tome sam veoma zahvalna svojim trenerima, oni nas redovito podučavaju da do očekivanih rezultata ne možemo bez predanog vježbanja, jako puno odricanja, upornosti i koncentracije – rekla je Paula Ladan, velika nada hvarskog juda.

A da na na našem najsunčanijem škoju zaista ima i talentiranih mladića govori to da je komisija dodijelila posebne nagrade za izuzetno dobro prikazanu tehniku Tomi Bojaniću za žuto narančasti pojas (6 KYU) i Filipu Drači za narančasti pojas (5 KYU), koje im je dodijelio član komisije profesor Rino Stapić.

- Inače, sve nove diplome i pojaseve judašicama i judašima je prigodno dodijelila gospođa Sanja Ćurin, ravnateljica Dječjeg vrtića “Vanđela Božitković” i članica Gradskog vijeća Grada Hvara. Ona kontinuirano prati rad hvarskih judaša te im je obećala podršku kod osiguranja dijela novčanih sredstava za podizanje montažne dvorane u SC “Pelinje” u Jelsi, baš kao i Jurica Miličić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Hvara, što je vrlo važno da hvarska djeca u budućnosti treninge ne odrađuju u kasnim večernjim satima. Istu takvu podršku dobili su i od Mate Mijića, gospodarstvenika i gradskog vijećnika u Starome Gradu – Farosu, na čemu su im od srca zahvalni predsjednici AJK “Hvar” Ilija Ćaleta i AJK “Jelsa” Toni Lučić, a nadasve trener profesor Ivan Rebić i voditelj projekta Renato Šćulac.

- Mnogi nam laskaju da je ‘judo na Hvaru čudo’, ali mi se s tim ne zadovoljavamo. Sada prelazimo na ljetni orar treninga, gdje dominiraju vježbe pokretljivosti, spretnosti i snage, uključujući plivanje i morske radosti (snalaženje) u aqua parku, međutim, prioritet u ovom trenutku je izgradnja montažne dvorane u Jelsi. Ona je zapravo preduvjet za još kvalitetniji rad i više djece u ovom sportu. Željeli bismo da se to realizira tijekom listopada, ali za ostvarenje toga cilja p ot r ebn i su veliki angažman svih nas i značajna novčana sredstva. Stoga oni koji žele pomoći u akciji izgradnje naše dvorane neka svoje donacije uplate na žiro račun AJK “Jelsa” – IBAN 58 2340 0091 110966569 – poručuje Renato Šćulac, nepopravljivi judo entuzijast s otoka Hvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 09:08