StoryEditor
Borilački sportovimagični kvadrat

Filip Hrgović do 13. profesionalne pobjede prekidom: Crnogorac Radonjić ‘zalutao‘ u ring, daleko je od profesionalnog boksača

10. rujna 2021. - 23:08

Hrvatski boksač Filip Hrgović je u petak u Klagenfurtu meču pobijedio Crnogorca Marka Radonjića nakon prekida sudačkom odlukom u četvrtoj rundi.

Nakon prve runde u kojoj su se obojica 'ispitivali', u drugoj rundi Hrgović počinje kontrolirati meč i Radonjića je čak četiri puta rušio na tlo, ali se crnogorski boksač uspio svaki put dići nakon sučevog brojanja.

Radonjić je "preživio" i treću rundu iako je primio seriju udaraca hrvatskog boksača nakon koje je pao još jednom, ali se opet digao poslije sučevog brojanja. No prije početka  četvrte runde sudac je procijenio da Radonjić nije u stanju nastaviti meč i proglasio pobjedu Hrgovića. 

Hrvatskom boksaču je ovo bila prva borba nakon studenog prošle godine i prva ove godine te 13. pobjeda u profesionalnoj karijeri.

Radonjić je upisao prvi poraz u 23 profesionalna meča koja je odradio, svaki put prekidom.

Hrgović sada nastavlja svoj put prema borbi za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po IBF verziji. Uoči ove borbe bio je na trećemu mjestu IBF-ove ljestvice izazivača, a da bi dobio status izazivača za titulu svjetskog prvaka mora proći još nekoliko borbi.

item - id = 1126411
related id = 0 -> 1131217
related id = 1 -> 1126416
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 07:56