StoryEditor

Dubrovkinja Petrunjela Pavić judaška je doprvakinja Europe: nakon juniorske bronce sada je srebrna mlađa seniorka

6. studenog 2021. - 21:19

Dan nakon što je Solinjanka Ana Viktorija Puljiz osvojila zlato u kategoriji do 52 kilograma, do naslova mlađe seniorske prvakinje Europe stigla s pet pobjeda, Dubrovkinja Petrunjela Pavić je doprvakinja Europe u kategoriji do 78 kilograma. Hrvatska je tako osvojila ukupno dvije medalje u Budimpešti, a judašici Dubrovnika 1966. je to ujedno druga medalja s Europskih prvenstava. Prvu je osvojila 2019. godine na Europskom juniorskom prvenstvu. Bila je tad brončana u kategoriji do 78 kilograma.

Tri borbe je Pavić imala u Budimpešti. Do finala bez greške. Prvo je svladala domaću reprezentativku, Mađaricu Nikolett Sagi, a u polufinalu Španjolsku Luciu Perez Gomeza, dok je u borbi za zlato morala čestitati Patriciji Sampaio, dvostrukoj juniorskoj prvakinji Europe, judašici koja je već uzela tri medalje na svjetskim prvenstvima, a sad i naslov mlađe seniorske prvakinje Europe. Portugalka je bila uspješnija, opravdala ulogu prve nositeljice, kao i prije dvije godine svladala je Pavić, tad u polufinalu juniorskog EP-a.

Međutim, oba puta je judašica Dubrovnika 1966. pod vodstvom trenera Matea Semiza bila na pobjedničkom postolju, i prije dvije godine kad je poslije poraza u polufinalu kroz repasaž izborila broncu, dok je sad napravila korak naprijed. Izborila veliko finale EP-a, te tako ostvarila svoj najveći uspjeh u karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 00:20