StoryEditorOCM
Borilački sportovitreća uzastopna

Barbara Matić se s odličjem vratila kući: ‘Nije zlato ovoga puta, ali sam zadovoljna i sretna i s broncom‘

Piše Hina
12. svibnja 2023. - 20:16

Zadovoljna sam s broncom budući da sam prije mjesec dana imala ozljedu koljena, te sam prije dva tjedna tek počela normalno trenirati, kazala je po povratku u Zagreb najbolja hrvatska džudašica Barbara Matić.

Barbara Matić je u četvrtak u Dohi svojem nizu medalja dodala i svjetsku broncu, a bilo je to treće uzastopno odličje naše najbolje džudašice sa svjetskih prvenstava čime je još jednom potvrdila kako je i dalje jedna od najboljih džudašica svijeta.

- Tri svjetska prvenstva, tri medalje. Nije zlato ovoga puta, ali ipak sam sretna i zadovoljna - kazala je 29-godišnja Splićanka, koju je u petak primila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 

- Čestitam Barbari na ovom izvrsnom postignuću, a ponajviše na sjajnom kontinuitetu osvajanja medalja na najvećim natjecanjima. Biti toliko dugo u samom svjetskom vrhu je uistinu  izniman podvig i želim joj puno sreće u daljnjim sportskim izazovima. Ovom prilikom, čestitam i Hrvatskom džudo savezu na odličnom radu i svim aktivnostima u kojima im Ministarstvo turizma i sporta daje kontinuiranu podršku - izjavila je ministrica Brnjac.

Uz Barbaru Matić u delegaciji su bili i njezin trener Vladimir Preradović, počasni predsjednik Hrvatskog džudo saveza Tomislav Čuljak, dopredsjednik Dean Bogić, glavni tajnik Hrvoje Lindi i zamjenica glavnog tajnika Ana Krauthacker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:22