StoryEditorOCM
SplitIGRAJ MOJA HRVATSKA...

Zvončac će biti nova fan zona i mjesto navijanja za naše Vatrene na europskom nogometnom prvenstvu. Ove godine se očekuje spektakl, evo što se nudi...

Piše Joško Dadić
9. lipnja 2021. - 13:55

Spektakularna prošla Fan zona bila je organizirana 2018. godine u Đardinu, tijekom Svjetskog prvenstva, a trajanje ovogodišnje predviđeno je od 11. lipnja do 11. srpnja.

Ova fan zona bit će organizirana u legendarnoj bašti na Zvončacu, u kojoj su se na brojnim plesnjacima zaljubili mnogi naši sugrađani, te njihovi gosti.

I ovu Fan zonu organizirat će Damir Karaman, sa suradnicima okupljenima u tvrtki “Karaman Koncert", koji je u Splitu dosad uspješno organizirao brojne sportske, kulturne i zabavne manifestacija.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Posjetitetelji će utakmicu moći se gledati na velikom ekranu savršene rezolucije, te uživati u hrani i piću. Prošle godine nije bilo fan zone, jer je zbog korone otkazano Europsko prvenstvo.

Brojni izvođači

– Tijekom trajanja organizirat ćemo i razne nagradne igre, i manifestacije koje će biti stvarno dobre i lipe. Za ljude će biti veliko iznenađenje u onim pauzama kada se ne budu igrale utakmice na Europskom prvenstvu – kaže Damir Karaman.

Upitali smo ga koji će biti izvođači i koji bendovi u fan zoni?

– To još pregovaramo, ali to će biti iznenađenje za slobodne dane na Europskom prvenstvu, time ćemo popunjavati prostor s raznim programima.

Kao što ima svaki europski i svjetski grad u svojoj fun zonu. To je normalno u svijetu, da se fun zone održavaju po gradskim parkovima, kako bi se ljudi mogli družiti i šaliti. Nama ja Zvončac za to idealan, jer je veći od Đardina.

Zbog toga sam ja u suradnji s Turističkim zajednicama grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, to organizirao u našem gradu, Pa, ako bog da, napravit ćemo fan zonu i dogodine, za Svjetsko prvenstvo – kaže Damir Karaman.

Očekuju se brojni stranci

Prošlu fan zonu uz domaće goste, posjećivali su brojni turisti, mahom stranci.

– Svi stranci koji su bili u Splitu su znali za fan zonu, i kad su igrale njihove reprezentacije, ali i ostale, strani turisti su tu dolazili gledati utakmice.

Moramo naglasiti da se više medijskih kuća javljalo iz Fun zone -  tu je bio njemački Bild, danska televizija, te ugledni portali. I bilo je uključivanja HTV-a, RTL-a i Nove TV iz fan zone, tako da je to bio još jedan marketinški učinak za sam grad, i njemu velika promocija – kaže Karaman te ističe da će sve organizirati po aktualnim epidemološkim mjerama, u dogovorur sa Stožerom Civilne zaštite.

Ulaz će biti slobodan

Fan zona organizirana 2018. godine za vrijeme Svjetskog prvenstva, pokazala se kao pun pogodak, te je dala dodatnu vrijednost gradu Splitu.

Bila je posjećena bolje nego ikakva manifestacija u Đardinu, te je prošla bez ijednog incidenta, u vrunskoj atmosferi, i nezapaćenom navijačkom štimungu.

Tome je pridonijela i sama hrvatska reprezentacija koja je došla do samog finala. Karaman obećava spektakl i ovog ljeta, za vrijeme trajanja Europskog prvenstva.

Dakako, ulaz se kao i dosad, neće naplaćivati, bit će slobodan za sve sugrađane i turiste, bez obzira koji program bude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 03:00