StoryEditor
SplitOČITOVANJE PROČELNICE

Županija reagirala nakon jutarnje drame na Rivi: iza birokratski sročenog odgovora krije se ista stvar koju je dogradonačelnik Ivošević vrlo jasno izrekao

Piše Gabrijela Radanović
5. listopada 2021. - 13:24
Grad je jutros uklonio bespravni kiosk. Zbog otpora vlasnika iz tvrtke ”Cavalo” stigla je interventna policija.Vojko Bašić/Cropix

Nakon dramatičnog uklanjanja kioska obitelji Alujević koji je godinama radio pokraj Turističke palače, vlasnici tog prodajnog objekta su ponavljali kako je iz Splitsko-dalmatinske županije baš taj dan u Banovinu oko devet ujutro stiglo rješenje po kojemu nisu smjeli ukloniti njihov kiosk jer se on ne nalazi na gradskoj površini, nego na pomorskom dobru koje nije pod ingerencijom Grada Splita.

- A onda je Grad požurio srušiti naš kiosk... - kazali su.

Poslali smo upit Županiji da nam objasne o kakvom dokumentu je riječ i je li Grad imao pravo ukloniti navedeni kiosk, za koji je splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević kazao da vlasnici pet godina nelegalno "drže" na toj lokaciji.

- U odnosu na Vaš upit u vezi kioska kraj Turističke palače izvješćujemo Vas da je ovo Upravno tijelo postupajući u drugom stupnju donijelo Rješenje koje se dostavlja stranci putem prvostupanjskog tijela, a sve sukladno članku 121. važećeg Zakona o općem upravnom postupku.

Isto tako Vas izvješćujemo da ovo Upravno tijelo još nije zaprimilo dokaz o primitku drugostupanjskog Rješenja od strane prvostupanjskog tijela zbog čega predmetno Rješenje ne možemo komentirati. Ujedno napominjemo da žalba na Rješenje Grada Splita ne odgađa izvršenje istog - odgovorila je Marija Vuković, pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša, komunalne poslove, infrastrukturu i investicije.

U "prijevodu", znači da je Županija donijela odluku u sporu i proslijedila je u Banovinu. Međutim, regionalna vlast (Županija) još nema potvrdu da je Grad zaprimio njihov dokument. Naime, Vuković je na kraju ponovila istu informaciju koju je cijelo vrijeme, za vrijeme jutrošnje drame oko uklanjanja tog prodajnog objekta, ponavljao dogradonačelnik Ivošević: "Žalba na rješenje ne odgađa uklanjanje objekta".

image
Grad je jutros uklonio bespravni kiosk. Zbog otpora vlasnika iz tvrtke "Cavalo" stigla je interventna policija.
 
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 19:05