StoryEditor
SplitMILIJUNSKI PROJEKT

Znate li gdje je nekad bilo kino Split? Krstulović Opara obećava da će do kraja godine tamo biti gotova nova dvorana za kulturne sadržaje 

4. ožujka 2020. - 15:01
Nova dvorana na Trgu HBZ

Splićani su korak bliže dobivanju nove višenamjenske dvorane na adresi Trg hrvatske bratske zajednice 2, blizu nekadašnje Stande. Cijeli projekt trebao bi biti završen do kraja godine, a gradilište je u utorak ujutro, s predstavnicima projektanata, izvođača radova i nadzora, obišao gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

- Nešto stariji sugrađani ovu lokaciju pamte kao kultno Kino Split koje je na poseban način doprinosilo kulturnom životu grada, stoga će ova dvorana biti oživljavanje i tog kulturnog segmenta, u zgradi novije gradnje, ali u prostoru prvenstveno kulturne namjene.

U budućoj dvorani, novoj sceni grada Splita, moći će se održavati kino projekcije, kazališne predstave, kulturno glazbeni događaji, konferencije i kongresi. Osim prostora dvorane rekonstrukcija obuhvaća i prateće prostorije poput garderobe, sanitarnih prostorija i ostalih prostorija za potrebe scenskog osoblja. Pristup dvorani prilagodit će se i za osobe s invaliditetom - tvrde iz Grada.

Pozivaju stoga stanare obližnjih zgrada za strpljenje i razumijevanje tijekom izvođenja građevinskih radova.

Radovi na rekonstrukciji vrijedni su 5,6 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture investiciju podupire s iznosom od 500 tisuća kuna. U postojećem stanju dvorana se nalazi od 2002. godine kada je izvedena do faze grubih građevinskih radova. Projektant je SUPER URED d.o.o., izvoditelj radova TEKTON GRADNJA d.o.o., a nadzor MERITUM INŽENJERING d.o.o..
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. listopad 2020 18:02