StoryEditorOCM
Splitnametljivo ponašanje

Žena primijetila da je nepoznati muškarac prati po Splitu, ispalo da iza svega stoji ljubomorna supruga iz Podstrane

3. veljače 2023. - 19:08

Četrdesetogodišnjakinja iz Podstrane osuđena je na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno na šest mjeseci zatvora, koje neće odslužiti ako u roku od dvije godine ne počini neko novo kazneno djelo.

Presuda joj je izrečena zbog poticanja na nametljivo ponašanje, odnosno zato jer je u travnju 2015. godine angažirala jednog muškarca kako bi pratio kretanje bivše poslovne partnerice njezina supruga jer je sumnjala da su oni u ljubavnoj vezi.

Prema presudi, taj je muškarac tri mjeseca svakodnevno dolazio ispred trgovine u centru Splita u kojoj je oštećena radila te bi stajao i gledao u unutrašnjost radnje dok bi trajala njezina smjena.

Kad bi ona završila s poslom, unajmljeni je muškarac hodao za njom po gradu, a kada bi se ona negdje zaustavila, pričekao bi je te bi nakon toga nastavio ići za njom, dok ne bi došli do mjesta gdje je parkirala automobil, te je vozio za njom po gradu upravljajući skuterom i automobilom.

Okrivljena ljubomorna supruga je u svojoj obrani kazala da se ne smatra krivom, da je muškarca angažirala preko jednoga svog poznanika, a da mu je zadatak bio da dolazi ispred radnje kako bi vidio dolazi li njezin suprug posjećivati praćenu ženu jer je sumnjala da su u ljubavnoj vezi.

Angažiranom je muškarcu platila oko sto kuna po danu te mu je, kako je rekla, ukupno dala oko tisuću kuna, a posebno je istaknula da mu nije rekla da žrtvu prati nakon što ova iziđe iz dućana.

Žrtva je kazala kako je u travnju 2015. godine primijetila nepoznatog muškarca ispred svoje radnje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 23:11