StoryEditorOCM
Splitsmijanje od muke

Žena objavila da kupuje stan u Splitu. Nakon što vidi sve ove poruke, možda promijeni mišljenje. ‘Patiš od kompleksa‘

Piše split sd
8. svibnja 2023. - 07:41

U Facebook grupi Njuškaj Split je osvanuo oglas u kojem piše: "Kupujem stan na području Splita, Solina ili Podstrane do 165.000 eura. Uvjet je da se može na kredit. Molim Vas ponude u inbox."

Naravno, odmah su se počele redati pošalice.

- Možemo vam ponuditi lijepi jednosobni stan na Gripama 34 m2, na prvom katu, cijena 160.000 eura.

- Jeste podijelili tu cifru sa 34 mozda?

- Lupio čovjek 5.000 eura kvadrat, pa ako prođe, prođe.

image
Jakov Prkić/Cropix

Onda su krenule usporedbe s okolicom. 

- Za te pare na toj lokaciji možeš kupit rupu od maksimalno 40 kvadrata. Kupi u Dugopolju ili Sinju ako ne patiš od kompleksa... Prije si iz Sinja u Splitu nego neko sa TTTS-a na Spinutu.

- U Sinju kupio kuću za upola i 230 m2 ukupnog stambenog prostora, 25 min od Splita.

- Ono kada mi idu soliti pamet da je svugdje bolje nego u Splitu. Ne bih 20 kvadrata centra mijenjala za pola Sinja.

- Nije pametovanje nego mišljenje. Ko ima love neka plaća 5.000 eura metar kvadratni. Osobno, ne bi jer smatram da mi je bolji manji grad koji ima iste mogućnosti nego prenapučen grad.

- Evo od Metro centra u Sućurcu do Muslimanke i nazad točno sat vrimena. A ja za cca 50-55 minuta dođem na selo Moseć na brdu poviše Kričaka (Drniš).

- Imate u Klisu prekrasni stanovi po 2.290 eura.

Dotaklo se i načina gradnje novih splitskih nekretnina.

- Imate na Sirobuji tri zgrade se grade. U tome iznosu možete naći stan do 50 m2 kod njih. Ako vam treba garažno mjesto, onda morate ići na 40 m2 + garažno mjesto.

- Jedna drugoj su na razmaku koji metar. Susjedi mogu vidjeti sve u drugom stanu nasuprot. Užas! Ni sunca, ni mjeseca ne vidite. Ne znam tko im je dao dozvolu?! Ili ona zgrada uz samu benzinsku?!

- Kad vidim te zgrade svaki put mi se zgadi... To je dobro za uzet i rentat turistima, studentima, ali tamo ne bi živio, nema tih para...

image
Duje Klarić/Cropix

- Danas sam prošla autom pored njih i baš jadno izgledaju. Kriva je služba koja im je dala građevinsku dozvolu. A za studente, nema šanse jer tu ne staje bus, a pješice su daleko od fakulteta. Deprimirajuće.

- Ona u sredini je nepotrebna, lijepo ce se moći gledati kad neko suprugu tergeči... Privatnost nula.

Nekima nije bilo jasno što znači da je "uvjet kredit", pa je jedan komentar to dodatno pojasnio.

- Zato što ljudi prodaju stanove bez čistih papira, nelegalizirane, neetažirane, sa 100 vlasnika itd. A za takve banka ne odobrava kredite. Stan za kredit mora biti papirnato čist.

- Znam za slučaj di vlasnica (starija osoba) nije tila ni čut za kredit nego da želi gotovinu. Svi pokušaji objasnjavanja, da ona svejedno dobiva keš su bili neuspješni. Da neće ona nikakav kredit!!! 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 07:16