StoryEditor
SplitIVANA NINČEVIĆ LESANDRIĆ

Žena koja je u Saboru smogla snage progovoriti o kiretaži na živo u splitskoj bolnici ni sada ne šuti: ‘Čovika nema jer smo jadan i dvoličan narod!‘

Piše PSD
8. kolovoza 2022. - 12:06

Bivša zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić hrvatsku je javnost svojevremeno šokirala kad je usred Sabora javno progovorila o mučnom iskustvu na živo rađene kiretaže u splitskom KBC-u. Iz sabornice smo se svega naslušali, a ovo je ipak bilo sasvim drukčije od ičega što smo ranije imali priliku čuti. Mučno iskustvo mlade žene potaknulo je lavinu reakcija, a samo naša redakcija objavili ih je na stotine.

Srećom po Ninčević Lesandrić, žena je u međuvremenu postala majka zdrave djevojčice i premda se ostavila visoke politike i okrenula poduzetništvu, i dalje je socijalno osjetljiva. Pokazuje to njezin status posvećen našem prerano preminulom bivšem kolegi Vladimiru Matijaniću. Prenosimo ga u cijelosti:

- Već dva dana imam potrebu nešto napisat, al ne mogu, krenem pisat i dođe mi muka, i sad vise ne mogu ni zaspat jer šutim, povraća mi se od muke u kakvom sustavu živimo, čovika nema, nema ga, gotovo, nema zato jer smo jadan i dvoličan narod koji se boji sjene svoje, bojimo se borit protiv nepravde jer neko će drugi, bojimo se reć riči jer izgubit ćes posa,  bojiš se napravit korak naprid jer nemoj se isticat, bojiš se svega jer nemoj da ja moran, neko drugi će - e pa tog drugog nema!

Najlakše je spustit glavu i pravit se da nije tvoj problem, ali ako danas nije tvoj, sutra će bit tvoj!  

I sama sam ušetala na hitnu, kao najnormalniji građanin uopće ne pomišljajući da trebam zvati nekoga jer sam eto bila zastupnica. Znamo dobro svi kako sam završila, al živa sam.

Ove laži od institucija i prozivanja, prošla sam na svojoj kozi- nešto je najjadnije šta ti se može dogodit u životu i to upravo onda i od onih od kojih baš tada očekuješ pomoć.

A ovo šta Andrea sad prolazi - ne mogu ni zamislit, takvu bol uopće, ne mogu zamislit, ali zato pravdu, pravdu možemo i moramo svi  zajedno gurat. To je zaslužila svaka osoba na ovom svijetu, a posebno ona koja je živila za to. Nemojte se dat navuć na laži, a bit će ih tek, znam iz iskustva, sitite se samo da sutra ovo možete bit vi i maknite se više s te mrtve točke! Ako ste se pomirili sa svojim životom, dajte ga bar napravite boljim svojoj dici, nisu oni krivi šta su im roditelji kukavice! Zaslužuju bolji život, puno bolji od ovoga da ti život ovisi o tome imaš li vezu il ne! Pa zar stvarno možemo najnormalnije živit s tim?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 09:20