StoryEditor
Splitšefica ‘higijenskog‘

Željka Karin: Situacija je zabrinjavajuća, brojke rastu... U pomoć nam u Split stižu mladi liječnici koji će raditi pod nadzorom

Piše PSD.
24. listopada 2020. - 19:36
Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županijeDuje Klarić/Cropix

Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, komentirala je za Dnevnik N1 epidemiološku situaciju u toj županiji.

- Situacija je zabrinjavajuća, brojke rastu, a mi smo do kraja prošlog tjedna imali 10 posto oboljelih u odnosu na testiranih, a sada je došlo do 26 posto... Koliko god se čini da stalno ponavljamo, sada je ponovno prilika da povedemo računa o svom zdravlju - poručila je dr. Karin.

Rekla je kako je prošli tjedan bilo 30, a danas 51 hospitaliziranih.

- Danas imamo šest oboljelih na respiratoru, a prošli tjedan imali smo samo jednog. Virus neće proći tek tako i sam od sebe, mi moramo povesti računa o tome da se spriječi širenje.

Imamo ogroman broj testiranja, mikrobiolozi se izlažu velikim naporima i rade danonoćno. Epidemiolozi rade bez prestanka da bi uhvatili sve kontakte. Nama idući tjedan stižu mladi liječnici koji će raditi pod nadzorom, što će nam olakšati posao i ubrzati sve - rekla je Željka Karin za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 06:22