StoryEditorOCM
Splitjavite se

Želite obnoviti oronule krovove i pročelja u staroj gradskoj jezgri? Grad je voljan sufinancirati, pogledajte uvjete

Piše SPLIT SD
21. ožujka 2023. - 13:19

U gradskom je proračunu za sanaciju i obnovu pročelja i krovova u staroj gradskoj jezgri osigurano 130 tisuća eura. Za tu je svrhu objavljen Javni poziv za dostavu prijava za dodjelu sredstava za provođenje sanacije i obnove pročelja i krovova u staroj gradskoj jezgri, a koji je objavljen na službenoj stranici Grada Splita. Rok za prijave je 90 dana od dana objave Javnog poziva, a prijavu možete podnijeti u elektroničkom obliku na e-mail adresu obnova-sgj@split.hr ili popunjavanjem Prijavnog obrasca uz koji je potrebno priložiti propisanu dokumentaciju

image
Tom Dubravec/Cropix

Prijaviti se mogu svi vlasnici ili suvlasnici građevine koja se nalazi unutar Kulturno - povijesne cjeline grada Splita, a kako navode iz gradske uprave, prihvatljivi prijavitelji su vlasnici ili suvlasnici građevina koje su stambene namjene (točnije 50 posto i više ukupne korisne podne površine je stambeno), nalaze se u zoni A te imaju pripremljen projekt obnove koji mora biti cjelovit te obuhvaćati sanaciju i obnovu svih uličnih pročelja i krova građevine.

image
Tom Dubravec/Cropix

Ako netko ima pripremljen projekt djelomične sanacije, za to je potrebno priložiti valjani dokaz o opravdanosti djelomične sanacije. U obzir se neće uzimati prijave prijavitelja koji imaju evidentirana dugovanja prema Gradu Splitu.

Iznos sredstava koji se dodjeljuje putem Javnog poziva iznosi 50 posto ukupnog iznosa prihvaćenih troškova za sanaciju i obnovu pročelja po pojedinom ugovoru.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 08:47