StoryEditor
SplitKaos u državnim ustanovama

Zbog problema 'Odašiljača i veza', brojne škole, fakulteti, bolnice i većina javnih institucija na području Dalmacije od jutros nemaju pristup internetu. Sve je stalo, a onemogućen je i upis pacijenata

Piše Ivica Marković
22. listopada 2019. - 15:39

Škole, fakultete, bolnice i velika većina javnih institucija na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije nemaju pristup internetu, što je izazvalo popriličan kaos.

Kako doznajemo, još od jutros od oko 9.45 sati prekinute su veze i to zbog tehničkih problema u mreži CARNET-a, kojom se služi državni servis.

 

 

Pokušavali smo stupiti u kontakt s CARNET-om kako bismo doznali kada će kvar biti otklonjen, ali samo su nam kazali kako Odašiljači i veze rade na tome.

- Splitski KBC, zbog prekida internetske veze, nema vezu ni s CEZIH-om (Centralnim zdravstvenim informacijskim sustavom Hrvatske).

Iz tog razloga nijedan obiteljski liječnik ne može, niti će do otklanjanja kvara moći, upisati pacijente na neki od pregleda u KBC Split. Istovremeno, zaposlenici splitske bolnice mogu najnormalnije međusobno komunicirati putem maila, budući da su spojeni na BIS (Bolnički informacijski sustav)- kazali su nam u bolnici.

Međutim, oni su koji su osobno došli na šalter centralnog upisivanja, uredno su dobili termine za preglede i kontrole.

Odašiljači i veze: Prekid interneta se dogodio zbog građevinskih radova u Lici i nije krivnja OIV-a

 

#CARNET#KBC SPLIT#CEZIH# LJEKARNE# PAD# PAD SUSTAVA# LIJEKOVI#PAD SUSTAVA CARNET

Izdvojeno

08. srpanj 2020 09:39