StoryEditorOCM
Splitkomentar prof. milardovića

‘Zbog poraza u Splitu će se sigurno zabrinuti i Plenković, jer je još jednom izgubio izbore. HDZ treba raditi na transformaciji stranke i političkog vodstva u Splitu‘

Piše MARINA KARLOVIĆ SABOLIĆ
10. srpnja 2022. - 22:21

Komentirajući rezultate izbora u Splitu, prof. dr. Anđelko Milardović ističe pak da je bilo očekivano da pobijedi Ivica Puljak i politika kontinuiteta, ali da se malo tko nadao da će to dogoditi s ovako uvjerljivom razlikom.

- Novoj vlasti želim sve najbolje, ali ona tek treba pokazati da je kapacitirana da Split napravi modernijim gradom. U zadnjih 30 godina nije se ništa učinilo na razvoju Splita, da on ne samo po broju stanovnika, nego i po svojem razvoju bude drugi najjači grad u Hrvatskoj. Puljak sad ima priliku to promijeniti. Uzorni modeli razvoja mogu biti Šibenik i Zadar, u kojima, za razliku od Splita, postoje opipljivi rezultati – ističe Milardović. S druge pak strane ovaj politolog upozorava da je splitski poraz veliki udarac vladajućoj stranci.

image
Tom Dubravec/Cropix

-HDZ bi se nakon svega trebao ozbiljno zabrinuti i raditi na transformaciji stranke, njezinog identiteta i političkog vodstva u Splitu. Zbog ovoga je poraza sigurno zabrinuti i Plenković, jer je još jednom izgubio splitske izbore. To je veliki udarac za HDZ i samo ako naprave korjenite promjene mogu u budućnosti očekivati bolji rezultat– zaključuje Milardović.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 00:50