StoryEditorOCM
SplitNEOČEKIVANA PREPREKA

Zbog ilegalnog brda materijala na gradilištu reciklažnog dvorišta u Splitu, Gradu su poskupjeli radovi. I to ne malo

Piše A. F.
13. ožujka 2023. - 13:02

U srpnju 2022. godine započeli su radovi na reciklažnom dvorištu u Kopilici, a da se radovi na toj lokaciji odvijaju punom parom pokazuju i fotografije našeg fotoreportera Toma Dubravca.

Dvorište je već poprimilo budući izgled, ali iz dokumentacije za javnu nabavu je vidljivo da je Grad Split dočekao jedan problemčić.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Naime, kako je navedeno u dokumentaciji, snimak terena odstupao je od situacije u projektu zbog nelegalnog nasutog materijala koji je na pojedinim mjestima bio i do sedam metara iznad njegove kote iz projektne dokumentacije. 

Koliko je koštala sanacija spomenutog materijala, ali i je li poznato tko ga je nasuo, pitali smo Grad Split. 

- Na zemljištu predviđenom za gradnju Reciklažnog dvorišta Kopilica Grad Split je morao najprije zbrinuti nasuti materijal, kako bi mogao pristupiti gradnji.

Grad Split nema saznanja tko je nasuo materijal. Procijenjeni trošak zbrinjavanja materijala je 33 tisuće eura (oko 250 tisuća kuna), a stvarni trošak će se znati kad se obračunaju količine u građevinskoj knjizi - odgovorili su nam iz Banovine. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Prošle godine na početku radova rečeno je da će izgradnja reciklažnog dvorišta na Kopilici iznositi 5,2 milijuna kuna, a zbog navedenih dodatnih radova na kraju će se vidjeti o kojem je točno iznosu riječ. 

Što se tiče samih rokova završetak radova, iz Banovine su nam objasnili, da je planirani dovršetak izgradnje Reciklažnog dvorišta Kopilica 27. travnja ove godine. 

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 14:54